Τούνελ για κοινή υδροδότηση Μόρφου-Μεσαορίας στα κατεχόμενα

Τούνελ για κοινή υδροδότηση Μόρφου-Μεσαορίας στα κατεχόμενα

Τούνελ κοινής υδροδότησης των πεδιάδων της Μόρφου και της Μεσαριάς διανοίγεται στην κατεχόμενη Λευκωσία, με χρήματα από την Τουρκία, ενώ τις εργασίες επιθεώρησε χθες, Πέμπτη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον «πρέσβη» της Τουρκίας, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.

 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Σχεδιασμού του Κρατικού Τμήματος Υδάτων (DSİ) της Τουρκίας, Γιουσούφ Σιαχίν, ο διευθυντής του «τμήματος υδάτων» του «υπουργείου γεωργίας και φυσικών πόρων», Ταρκάν Τσεκί και εργαζόμενοι της κατασκευάστριας εταιρείας MAKYOL.
 
Ο κ. Μπάστσερι ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και ευχαρίστησε όλους που εργάζονται με αυτοθυσία επί 24ωρου βάσεως με το σύστημα της βάρδιας.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον τ/κ Τύπο, το τούνελ υδροδότησης των πεδιάδων της Μόρφου και της Μεσαριάς άρχισε να κατασκευάζεται στα τέλη του 2018 και θα έχει μήκος 5.700 μέτρα. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα 5.311 μέτρα και απέμειναν 389. Μετά την ολοκλήρωση του τούνελ τον Μάιο, θα γίνουν επιπρόσθετες εργασίες με τις οποίες θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό στάδιο για την χρήση του νερού που θα έρχεται από την οροσειρά του Ταύρου στην Τουρκία στην υδροδότηση της Κύπρου για σκοπούς άρδευσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.