ΔΙΕΘΝΗ

Ετοιμάζεται απεργία...

Ετοιμάζεται απεργία...

Στα άκρα η κόντρα ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την ισπανική Λίγκα, ο πρόεδρος της οποίας συνέκρινε το συνδικάτο των παικτών με τα μέλη της ΕΤΑ!

Θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν της Primera Division μετά την ολοκλήρωση της 36ης αγωνιστικής, η οποία διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, καθώς η οριστική απόφαση του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας τους φέρνει αντιμέτωπους με την διοργανώτρια αρχή, η οποία όχι μόνο δεν συναινεί στην απεργία και την επ΄αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων και καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στους εκβιασμούς παικτών και Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «MARCA» υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στην 36η αγωνιστική, καθώς σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία στη χώρα η μέρα της απεργίας, είναι ημέρα που χάνεται και δεν αναπληρώνεται. Εφόσον, λοιπόν, οι παίκτες αποφάσισαν απεργία στην 37η και 38η αγωνιστική της Primera Division, αυτές οι αγωνιστικές δεν θα αναπληρωθούν και το πρωτάθλημα θα τελειώσει τώρα!

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει» είναι η απάντηση της Λίγκας. Αν αυτό ισχύσει, θα πρόκειται για κάτι ιστορικό, ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει και... πόλεμο μεταξύ πχ των ομάδων που υποβιβάζονται ή διεκδικούν τις θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ ή ακόμα και το πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά της Μπαρτσελόνα με την δεύτερη Ρεάλ είναι σήμερα στους δύο βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι παίκτες και των Καταλανών και των Μαδριλένων τάχθηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο υπέρ της απεργίας και είναι χαρακτηριστικό ότι Κασίγιας, Ινιέστα, Πικέ, Τσάβι και Ράμος, μεταξύ άλλων, ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου τους, Λουίς Ρουμπιάλες.

«Πήραμε τη συγκεκριμένη απόφαση διότι έχουμε δίκιο. Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν απαράδεκτη τη νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ισπανικού πρωταθλήματος καθώς υποστηρίζουν ότι το μοντέλο της κεντρικής διαχείρισης είναι πιο δίκαιο για όλες τις ομάδες. Είναι ουσιαστικά ένα μέτρο άμυνας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμπιάλες, πλαισιωμένος από μερικούς από τους κορυφαίους Ισπανούς ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος.

Η εικόνα του Ρουμπιάλες και των υπόλοιπων άσων του ισπανικού πρωταθλήματος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Λίγκας, Xαβιέρ Τέμπας, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να ρίχνει... λάδι στη φωτιά της αντιπαλότητας. «Η φωτογραφία που είδα από τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών μου θύμισε το Έρι Μπατασούνα (σ.σ πολιτική πτέρυγα της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ) ή το Bildu (σ.σ ακροαριστερή παράταξη στη χώρα των Βάσκων) έτσι που όλα τα μέλη ήταν γύρω από τον Ρουμπιάλες. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιός είναι μαριονέτα τίνος... Οι ποδοσφαιριστές της Ομοσμπονδίας ή το αντίστροφο» ήταν τα λόγια του Τέμπας.

 

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top