ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με διμερή συνάντηση Γκουτέρες - Τατάρ άρχισε η άτυπη διάσκεψη για Κυπριακό στη Γενεύη

Με διμερή συνάντηση Γκουτέρες - Τατάρ άρχισε η άτυπη διάσκεψη για Κυπριακό στη Γενεύη

Με διμερή συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ξεκίνησε στις 1600 τοπική ώρα στη Γενεύη (1700 ώρα Κύπρου) η άτυπη διάσκεψη τύπου 5+1 για την Κύπρο, την οποία έχει συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ με τη συμμετοχή των δυο πλευρών στην Κύπρο και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Θα ακολουθήσει στις 18:00 τοπική ώρα (1900 ώρα Κύπρου) διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και δεξίωση στις 20.45 τοπική ώρα (21.45 ώρα Κύπρου) που θα παραθέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ για τους επικεφαλής και μέλη των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην άτυπη συνάντηση .

Από πλευράς ΗΕ, στις συναντήσεις μετέχουν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, εκτός από τον κ. Γκουτέρες η Ειδική του Απεσταλμένη, Τζέιν Χολ Λουτ, η Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, και η Ειδική του Αντιπρόσωπος στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Κυριάκος Κουρος, οι Παντελής Παντελίδης, Αδριανός Κυριακίδης και ένας εκ των Κωνσταντίνος Κόμπος και Άρη Κωνσταντινιδη, ανάλογα με τα θέματα που θα απασχολήσουν.

Στην αποψινή δεξίωση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι κύριοι Μαυρογιάννης και Κούρος και στο δείπνο της Τετάρτης ο κ. Μαυρογιάννης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε το πρωί συνεργασία για προετοιμασία με συνεργάτες του και νομικούς συμβούλους που τον συνοδεύουν.

Εξάλλου στις στις 21.45 τοπική ώρα (22.45) θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Λόγω διαφοροποίησης του προγράμματος υπάρχει αυξημένη πιθανότητα παράτασης της παραμονής του Προέδρου της Δημοκρατίας και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει στην Γενεύη μέχρι και την Παρασκευή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top