ΚΥΠΡΟΣ

Αντώνης Δημητρίου για Τζιοβάνη: Ο πελάτης μου «κατακρεουργήθηκε»- Γιατί δεν έγινε έρευνα σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία; - ΒΙΝΤΕΟ

Αντώνης Δημητρίου για Τζιοβάνη: Ο πελάτης μου «κατακρεουργήθηκε»- Γιατί δεν έγινε έρευνα σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία; - ΒΙΝΤΕΟ

Δηλώσεις μετά το τέλος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, έκανε ο δικηγόρος του Χριστάκη Τζιοβάνη, Αντώνης Δημητρίου.

Ο κύριος Δημητρίου θέλησε να κάνει μία προσωπική παρέμβαση σχετικά με τις πολιτογραφήσεις, ενώ διερωτήθηκε για τον λόγο που δεν έχουν γίνει έρευνες σε μεγάλα Δικηγορικά και λογιστικά γραφεία που συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα.

Αφού διευκρίνισε πως δεν αφήνει οποιαδήποτε μομφή για την κυβέρνηση, την αστυνομία ή την νομική υπηρεσία, ο κύριος Δημητρίου απευθύνθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα, ζητώντας να μάθει τον λόγο που δεν έχουν γίνει ακόμη έρευνες.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

«Όσον αφορά την υπόθεση του πελάτη μου, Χριστάκη Τζιοβάνη, θεωρώ ότι έχει ήδη δικαστεί και καταδικαστεί. Ως εκ τούτου είτε παραπεμφθεί στο δικαστήριο και αθωωθεί, είτε δεν παραπεμφθεί καθόλου, πλέον έχει καταδικαστεί από το Παγκύπριο. Ως εκ τούτου, ουδεμία σημασία έχει οποιαδήποτε εξέλιξη»

Στη συνέχεια ο κ. Δημητρίου, προχώρησε στην προσωπική του παρέμβαση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «με ενοχλεί, γιατί όλοι περνούμε δύσκολα, η κοινωνία περνά δύσκολα, οι θεσμοί περνούν δύσκολα, με ενοχλεί πάρα πολύ γιατί εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε αποκαλύψει σκάνδαλα σε σχέσεις με τις πολιτογραφήσεις, έχουμε δει στο πόρισμα της ερευνητικής με σβησμένα γράμματα, τα ίδια που έχετε αποκαλύψει εσείς οι δημοσιογράφοι. Αυτό που μας προβληματίζει, γιατί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα ή σε μεγάλα λογιστικά γραφεία συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα, δεν έχει γίνει καμία έρευνα και δεν έχει σπάσει μύτη. Δεν σας προβληματίζει ως κοινωνία;»

Ο κ. Δημητρίου συμπλήρωσε λέγοντας ότι, «δεν είναι μομφή, ούτε προς την Κυβέρνηση αλλά απευθύνεται προς όλους τους πολιτικούς και όλα τα κόμματα. Τι συμβαίνει; Χθες δημοσιεύτηκε το πόρισμα και εσείς οι δημοσιογράφοι τα βγάλατε, τα οποία καταδικάζουν πολιτικά πρόσωπα. Γιατί δεν μπήκαν σε κάποιο μεγάλο γραφείο μέχρι σήμερα; Επειδή έχουμε ταλαιπωρηθεί όλοι, δεν αποτελεί μομφή προς την Κυβέρνηση και την Αστυνομία, αλλά το ερώτημα που θέτω προς όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, είναι γιατί δεν έγινε καμία έρευνα;»

Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις

Η Νομική Υπηρεσία ξέρω ότι εργάζονται από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Και ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Έχω ζήσει την Αστυνομία στο πετσί της, στις ανακρίσεις αυτές, υπερβάλλουν εαυτόν οι άνθρωποι. Έχουν κάνει φύλλο και φτερό τον άνθρωπο. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Γιατί δεν περνούν από τη Βουλή και να ενισχύσουν τη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία;  Είμαστε όλοι πολύ ταλαιπωρημένοι. Και σας λέω ότι το γραφείο μου και εγώ θα παρακολουθούμε με άγρυπνο μάτι τις εξελίξεις και αν χρειαστεί να κάνουμε παρέμβαση θα κάνουμε παρέμβαση γιατί είμαστε πολίτες και εμείς αυτό του κράτους και δικαιούμαστε να ρωτούμε. Θα παρακολουθούμε όλους αυτούς που ψηφίζουμε και βρίσκονται στη βουλή. Δεν βοηθά κανέναν να ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλο. Στο τέλος της ημέρας εμείς έχουμε ευθύνη ως πολίτες».

Σχετικά με την υπόθεση του τέως Βουλευτή, ο κύριος Δημητρίου δήλωσε πως η διαδικασία οδεύει προς τα τέλος της , λέγοντας πως ο πελάτης του έχει καταδικαστεί…

«Θα παρακολουθούμε και εάν πρέπει να κάνουμε σαν γραφείο και πολίτες, θα κάνουμε παρέμβαση. Είναι προειδοποίηση προς όλους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι εδώ υπάρχει μια πολυσέλιδη έκθεση, η οποία με ξεκάθαρο τρόπο δείχνει ευθύνες, ακόμη και ποινικές. Είναι εύκολο να γέρνουμε στον καναπέ μας και να λέμε πως όλοι είναι άχρηστοι… Θα θυμάται κανένας σε τρία χρόνια εάν έχει αθωωθεί από το Δικαστήριο; Έχει καταδικαστεί και κατακρεουργηθεί ο άνθρωπος, ούτε λογαριασμό ρεύματος μπορεί να πληρώσει. Αυτό που ζητούμε είναι ίση μεταχείριση».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top