ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτρεχε και δεν έφτανε χθες η Πυροσβεστική – 261 κλήσεις για πυρκαγιές

Έτρεχε και δεν έφτανε χθες η Πυροσβεστική – 261 κλήσεις για πυρκαγιές

Αστυνομία και Πυροσβεστική δεν γιόρτασαν χθες την Ανάσταση Του Κυρίου αφού όλο το βράδυ ακόμα και την διάρκεια που σε όλες τις εκκλησίες έψαλλαν το Χριστός Ανέστη έτρεχαν να κατασβέσουν φωτιές που τέθηκα όλες κακόβουλα από ανεγκέφαλους.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης Μαΐου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 2ης Μαΐου 2021 ανταποκρίθηκε σε 272 κλήσεις για βοήθεια ,261 πυρκαγιές ,8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.


ΣΥΝΟΛΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ : 261 
Λευκωσία - 133
Λεμεσός -36
Λάρνακα -45
Πάφος -26
Αμμόχωστος - 12
ΕΜΑΚ -9


Το προηγούμενο 24ωρο 30/4 – 1/5η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 128 κλήσεις για πυρκαγιές.
Οι πιο σοβαρές κλήσεις για το 24ωρο και οι οποίες μέρος αυτών έχουν ανακοινωθεί μέσω Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν:
Ανταπόκριση στις 09.30 σε ισόγειο διαμέρισμα στην Δερύνεια όπου ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου και το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Έγινε διάσωση σκύλου ο οποίος βρισκόταν εντός.
Ανταπόκριση σε πυρκαγιά στην κοίτη ποταμού στο πέρα χωρίο Νήσου με όπου ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Λευκωσίας και το Τμήμα Δασών με καμένη έκταση ενός εκταρίου άγριας βλάστησης και ευκαλύπτων.
Ανταπόκριση στις 15.16 για πυρκαγιά στα Λατσιά όπου ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Λευκωσίας και το Τμήμα Δασών με καμένη έκταση 7 εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και προφύλαξη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης βιομηχανικών υποστατικών.
Ανταπόκριση στις 15.44 από τον Σταθμό Πάφου σε κτηνοτροφικό υποστατικό 20 Χ 20 μέτρων κατασκευασμένο από τσίγκους. Από την πυρκαγιά κατάρρευσε μεγάλο μέρος της οροφής και κάηκαν 20 πρόβατα και μπάλες σανού. Αιτία υπερθέρμανση γεννήτριας που εφαπτόταν με ευτελή υλικά.
Ανταπόκριση στις 04.16 από τους Σταθμούς Λευκωσίας σε ισόγειο οικία στο Στρόβολο. Από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές το σαλόνι της οικίας, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία. Δυο άτομα μεταφέρθηκαν στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα. Αιτία ήταν αναμμένο κερί.
Οι υπόλοιπες πυρκαγιές αφορούσαν κυρίως καύση ξηρών χόρτων, καύση άχρηστων υλικών, σκυβαλλοδοχείων και οποίες προκάλεσαν ελαφριές ζημιές σε διάφορα άλλα υλικά και υποστατικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top