ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανοίγουν τα ξενοδοχεία για Κύπριους - Τεστ ή εμβόλιο για κρατήσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανοίγουν τα ξενοδοχεία για Κύπριους - Τεστ ή εμβόλιο για κρατήσεις

Ο τομέας του Τουρισμού στο νησί μας είναι αδιαμφισβήτητα ένας από αυτούς που έχουν πληγεί σχεδόν ανεπανόρθωτα τους τελευταίους 14 μήνες της πανδημίας. 

Άλλωστε αυτό το κομμάτι αποτελούσε επί σειρά ετών ένα πολύ σημαντικό μέρος της Οικονομίας του νησιού μας που καλείται πλέον να ανακάμψει -αρχής γενομένης από το φετινό καλοκαίρι- έχοντας να αντιπαρέλθει και τα περιοριστικά μέτρα.

Στροφή αναμένεται να γίνει αρχικά και στον εγχώριο τουρισμό αφού μέχρι να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα -ιδιαίτερα στις χώρες που κατ'εξοχήν προτιμούν την Κύπρο για τις διακοπές τους- το restart των ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων θα βασιστεί στους Κύπριους. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν και κατέληξαν μετέπειτα σε εισηγήσεις, τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας έθεσαν επί τάπητος και το ενδεχόμενο άνοιγμα των ξενοδοχείων, τουλάχιστον για Κύπριους πολίτες. 

Εκ πρώτης μάλιστα όψεως δε φαίνεται να προέκυψαν αντιρρήσεις ως προς το κατά πόσο θα ήταν συνετό και φρόνιμο να επαναλειτουργήσουν μετά την άρση του lockdown οι ξενοδοχειακές μονάδες που όμως σύμφωνα με τις εισηγήσεις -αν και εφόσον εισακουστούν και πάρουν το πράσινο φως και από πλευράς Κυβέρνησης- αναμένεται να ενταχθούν στο πλαίσιο των αυστηρότερων και στοχευμένων περιοριστικών μέτρων. 

Όπως λοιπόν αναμένεται να συμβεί, τόσο με τον τομέα της εστίασης όσο και με γυμναστήρια ή λοιπές συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, δεν αποκλείεται -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- να επιτραπεί στα ξενοδοχεία να δέχονται Κύπριους τουρίστες, με την προυπόθεση πως θα πρέπει να προσκομίσουν ένα από τα 3 ειδικά χαρτιά που έχουμε αναφέρει. 

Δηλαδή είτε αρνητικό τεστ 72 ωρών, είτε πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε ο αιτούμενος να έχει νοσήσει από κορωνοιό το τελευταίο τρίμηνο. Φυσικά όλα τα άνωθι αποτελούν συστάσεις και εισηγήσεις, με το 'μαχαίρι και το καρπούζι' να βρίσκεται στα χέρια της Κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top