Στο 65% μειώθηκε η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς

Στο 65% μειώθηκε η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς

Στο 65% μειώθηκε η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

 
Πρόσθεσε ότι «σήμερα τα νέα στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι πολύ ευχάριστα, αφού η πληρότητα του έχει μειωθεί στο 65%. Σήμερα νοσηλεύονται 49 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση».
 
Η κα. Χατζηγιάννη εξέφρασε «χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι 11 ασθενείς λαμβάνουν σήμερα εξιτήριο και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σήμερα το πρωί έγιναν 4 εισαγωγές, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που νοσηλεύονται μέχρι τη 1 το μεσημέρι, να μειωθούν στους 42».
 
Πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 60 έτη. «Η νεότερη σε ηλικία ασθενής είναι 31 ετών και ο γηραιότερος 91, ο οποίος δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί», είπε και πρόσθεσε ότι «μόνο τέσσερις ασθενείς είναι άνω των 80 ετών».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς μόνο ένας ασθενής έχει ιστορικό εμβολιασμού, ο οποίος δυστυχώς νόσησε πολύ γρήγορα μετά τον εμβολιασμό του και δεν πρόλαβε να δημιουργήσει αντισώματα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.