ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στο 65% μειώθηκε η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς

Στο 65% μειώθηκε η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς

Στο 65% μειώθηκε η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

 
Πρόσθεσε ότι «σήμερα τα νέα στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι πολύ ευχάριστα, αφού η πληρότητα του έχει μειωθεί στο 65%. Σήμερα νοσηλεύονται 49 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση».
 
Η κα. Χατζηγιάννη εξέφρασε «χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι 11 ασθενείς λαμβάνουν σήμερα εξιτήριο και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σήμερα το πρωί έγιναν 4 εισαγωγές, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που νοσηλεύονται μέχρι τη 1 το μεσημέρι, να μειωθούν στους 42».
 
Πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 60 έτη. «Η νεότερη σε ηλικία ασθενής είναι 31 ετών και ο γηραιότερος 91, ο οποίος δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί», είπε και πρόσθεσε ότι «μόνο τέσσερις ασθενείς είναι άνω των 80 ετών».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς μόνο ένας ασθενής έχει ιστορικό εμβολιασμού, ο οποίος δυστυχώς νόσησε πολύ γρήγορα μετά τον εμβολιασμό του και δεν πρόλαβε να δημιουργήσει αντισώματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top