ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εμβόλια και κρούσματα διώχνουν τα μέτρα - Ώρα μηδέν για... κανονικό καλοκαίρι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εμβόλια και κρούσματα διώχνουν τα μέτρα - Ώρα μηδέν για... κανονικό καλοκαίρι

Η συνεχώς βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας το τελευταίο 10ήμερο έχει επιφέρει χαμόγελα -συγκρατημένης- αισιοδοξίας σε όλους τους εμπλεκόμενους. 

Η σημερινή μέρα (Δευτέρα 17 Μαίου) σηματοδοτεί τη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων με κυριότερες εξ'αυτών να είναι αφενός η κατάργηση του SafePass σε εξωτερικούς χώρους και αφετέρου η μεταφορά της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ, στις 12 τα μεσάνυχτα. 

Η συγκρατημένη όμως αισιοδοξία δε σταματά εδώ αφού ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες που θ'αφορούν την επόμενη φάση. Επιστημονική συμβουλευτική ομάδα και ειδικές επιτροπές ήδη μελετούν τις πρόνοιες των επόμενων χαλαρώσεων που θα φέρουν τη ζωή των Κυπρίων στα... όρια της κανονικότητας. 

Ο στόχος και σκοπός είναι με την ραγδαία επιτάχυνση του εμβολιαστικού πλάνου να φτάσουμε στο 60-65% των κατοίκων, τουλάχιστον με την πρώτη δόση κάποιου εμβολίου. Ένας στόχος που είναι περισσότερο από εφικτός και αναμένεται να επιτευχθεί απελευθερώνοντας μας από τα δεσμά των μέτρων και διαταγμάτων που μας συντροφεύουν εδώ και 14 μήνες.

Καταφέραμε να αλιεύσουμε πως η διαδικασία επαναφοράς θα εμπεριέχει την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) καθώς και την αφαίρεση των περιορισμών και πλαφόν σε αριθμούς που αφορούν υποστατικά και συναθροίσεις.

Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα κατάργησης της χρήσης μάσκας -ιδιαίτερα όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους- αλλά ενδεχομένως και σε εσωτερικούς, ενώ πρόθεση είναι όπως παραμείνει η χρήση αντισηπτικού τζελ σε αρχικό στάδιο.

Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών σε υποστατικά μπορούν να μικρύνουν, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρακαθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι θα μεγαλώσει ενώ αναμένεται και άρση των περιορισμών που αφορούν δημόσιες συναθροίσεις και εκδηλώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top