ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εφημερίδα Κίπρις πωλείται σε επιχειρηματία από την Τουρκία

Η εφημερίδα Κίπρις πωλείται σε επιχειρηματία από την Τουρκία

Η «Αβρούπα» επικαλείται δημοσίευμα της διαδικτυακής «Μπουγκιούν Κίπρις (Βugün Kıbrıs) και γράφει ότι η εφημερίδα «Κίπρις» θα εξαγοραστεί πολύ σύντομα από Τούρκο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που θεωρούνται ότι ανήκουν στην «δεξαμενή ΜΜΕ» που διευθύνει η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).


Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Πρόεδρο Ταγίπ Έρντογαν, έχει υποβάλει μια «πολύ γενναιόδωρη πρόταση» την οποία βλέπει θετικά η οικογένεια Ναδίρ, ιδιοκτήτρια του Δημοσιογραφικού Ομίλου Κίπρις.
 
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση Έρντογαν, που πρόσφατα επιχείρησε να ασκήσει πιέσεις και στην «δικαστική εξουσία» στα κατεχόμενα, τώρα προτίθεται να αγοράσει την εφημερίδα Κίπρις, η οποία θεωρείται «η ναυαρχίδα των Τουρκοκυπρίων».  
 
Η πρόταση που υποβλήθηκε θεωρήθηκε ικανοποιητική από την Νουρ Ναδίρ, σύζυγο του Ασίλ Ναδίρ, αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην Άγκυρα, γράφει ότι ο Ασίλ Ναδίρ βλέπει θετικά την πρόταση λόγω «χρέους ευγνωμοσύνης» προς τον Ταγίπ Έρντογαν. 
 
Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Κίπρις αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και η πώλησή του θεωρείται θέμα χρόνου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
 
Το δημοσίευμα της Αβρούπα σχολιάζει ότι οι προσπάθειες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον Τύπο, που είναι η πρώτη μέθοδος στην οποία καταφεύγουν εκείνοι που θέλουν να υποθηκεύσουν το μέλλον μιας χώρας, είχε συμπεριληφθεί ακόμα και στα οικονομικά πρωτόκολλα Τουρκίας-ψευδοκράτους και είχε αναφερθεί ότι θα εξασφαλιζόταν απευθείας στήριξη μέσω της «πρεσβείας της Τουρκίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία, στον Τύπο που βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top