Σύγχυση στη Βρετανία αναφορικά με τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες

Σύγχυση στη Βρετανία αναφορικά με τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες

Κατηγορίες για πρόκληση σύγχυσης εξακολουθεί να δέχεται η βρετανική Κυβέρνηση αναφορικά με το κατά πόσο οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να πραγματοποιούν από αυτή την εβδομάδα διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θέλει να καταστήσει σαφές ότι τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται μόνο για αναγκαίους λόγους και όχι για διακοπές, αν και από τη Δευτέρα έχει αρθεί η νομική απαγόρευση για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό.

Λίγο αργότερα στη Βουλή των Λόρδων ο Υφυπουργός Υγείας λόρδος Μπέθελ χαρακτήρισε γενικότερα τα διεθνή ταξίδια «επικίνδυνα», συστήνοντας αποφυγή τους για το υπόλοιπο του έτους. «Τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι για φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης η Υφυπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν, αν και επανέλαβε ότι οι διακοπές για την ώρα πρέπει να γίνονται μόνο στους 12 προορισμούς της πράσινης λίστας, όπως κυρίως η Πορτογαλία, τόνισε πως οι διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί λίστας δεν είναι παράνομες και χαρακτήρισε τις προειδοποιήσεις για συνέχιση αποφυγής αυτών των ταξιδιών ως σύσταση και όχι απαγόρευση.

Επίσης την Τετάρτη ο Υπουργός Ουαλίας Σάιμον Χαρτ δήλωσε ότι για πολύ κόσμο οι διακοπές στο εξωτερικό θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «αναγκαίος» λόγος ταξιδιού.

Την Τρίτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις είχε πει ότι η θέσπιση της πορτοκαλί λίστας αποσκοπεί στο να μπορεί κάποιος να επισκέπτεται συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής του γραφείου πολυτελών τουριστικών πακέτων Red Savannah Τζορτζ Μόργκαν-Γκρένβιλ σχολίασε ότι δε βλέπει το νόημα του διαχωρισμού των «πορτοκαλί» χωρών από τις «κόκκινες» αν δεν επιτρέπεται σε κάποιον να ταξιδέψει προς αυτές, κάνοντας λόγο για «αστεία» προσέγγιση και για «συγκεχυμένα μηνύματα» από τη βρετανική Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς η 17η Μαΐου είχε προαναγγελθεί ως ημέρα επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών αναψυχής, νέα στοιχεία δείχνουν πως 5 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν κλείσει ταξίδια προς τους «πορτοκαλί» προορισμούς για αυτό το καλοκαίρι.

Μάλιστα η αεροπορική εταιρεία Ryanair προσφέρει σήμερα πτήσεις με μόλις 5 λίρες για δημοφιλείς «πορτοκαλί» προορισμούς, όπως η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και η Κέρκυρα.

Αναφορικά με την προοπτική να εγκριθεί σήμερα από την ΕΕ η άφιξη επισκεπτών από τη Βρετανία που θα φέρουν το λεγόμενο «εμβολιαστικό διαβατήριο», η Αϊρίν Χέις από το ομώνυμο μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας είπε ότι η Κυβέρνηση του Λονδίνου θα πρέπει να αντιδράσει και να προσαρμόσει την πολιτική της.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE