ΔΙΕΘΝΗ

Η Καλιφόρνια προειδοποιεί για πλαστές κάρτες εμβολιασμού - Η εικόνα διεθνώς

Η Καλιφόρνια προειδοποιεί για πλαστές κάρτες εμβολιασμού - Η εικόνα διεθνώς

Η Καλιφόρνια προειδοποιεί για πλαστές κάρτες εμβολιασμού.

Επιπρόσθετα, στην Βραζιλία καταγράφηκαν πάνω από 2.600 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 79.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, στην Κούβα, καταγράφηκαν πάνω από 1.300 κρούσματα και άλλοι 8 θάνατοι ασθενών, στον Ισημερινό καταγράφηκαν πάνω από 1.400 κρούσματα και 88 θάνατοι, στο Μεξικό, καταγράφηκαν άλλοι 104 θάνατοι και 2.000 κρούσματα, στην Χιλή ξεπέρασαν τα 1,3 εκατ. τα κρούσματα και καταγράφηκαν σχεδόν 28.000 θάνατοι.
 
ΗΠΑ
Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, Ρομπ Μπόντα, προειδοποίησε χθες για πλαστές κάρτες εμβολιασμού κατά της Covid-19, που άρχισαν να εμφανίζονται στο εμπόριο και στο διαδίκτυο, υπενθυμίζοντας στο κοινό τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση τέτοιων πλαστών πιστοποιητικών.
 
"Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πλαστές κάρτες εμβολιασμού κατά της Covid-19 έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και σε μπλοκ, προκειμένου να επιτρέπουν σε ορισμένους να παρουσιάζονται ως εμβολιασμένα άτομα", έγραψε ο εισαγγελέας σε ένα δελτίο Τύπου.
 
"Τα πλαστά αυτά πιστοποιητικά βλάπτουν την υγεία και την ασφάλεια των Καλιφορνέζων και είναι επίσης παράνομα", υπογράμμισε ο Ρομπ Μπόντα,  υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ομοσπονδιακό έγκλημα.
 
Βραζιλία
 
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.641 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 79.219 κρούσματα του SARS-CoV-2.
 
Κατά τα επίσημα δεδομένα, η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει μέχρι εδώ 441.691 θανάτους επί συνόλου κάπου 15,8 εκατομμυρίων μολύνσεων.
 
Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.
 
Κούβα
 
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.339 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός σε ημερήσια βάση από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο τον Μάρτιο του 2020, ενώ άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
 
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Καραϊβικής έχει φθάσει ως εδώ τους 834 νεκρούς επί συνόλου 128.094 μολύνσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου.
 
Τα 1.255 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Φρανσίσκο Ντουράν, τονίζοντας πως "ούτε τα σημερινά δεδομένα είναι καλά".
 
Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να μειώνεται ελαφρά στα 444,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αλλά να παραμένει ο υψηλότερος στη χώρα.
 
Ισημερινός
 
Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.441 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 88 ασθενείς με την COVID-19.
 
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων ανέρχεται επισήμως σε 14.597 νεκρούς επί συνόλου 410.870 μολύνσεων μέχρι εδώ.
 
Αλλά ακόμη 5.300 και πλέον θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στην COVID-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από ιατροδικαστικούς, κάτι που αυξάνει τον απολογισμό σε περίπου 19.900 νεκρούς. Ειδικοί όμως θεωρούν ακόμη κι αυτόν τον αριθμό μάλλον υποτιμημένο.
 
Η επαρχία Πιτσίντσα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, παραμένει επίκεντρο της πανδημίας. Εκεί επιβεβαιώθηκαν 601 κρούσματα, τα 534 στο Κίτο.
 
Η εκστρατεία ανοσοποίησης στον Ισημερινό συνεχίζεται με αργό ρυθμό: έχουν χορηγηθεί 1,7 εκατ. δόσεις εμβολίων.
 
Μεξικό
 
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 104 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.000 κρούσματα του SARS-CoV-2.
 
Κατά τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 220.850 νεκρούς επί συνόλου 2.387.512 μολύνσεων.
 
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει όμως ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υποτιμημένος.
 
Στα τέλη Μαρτίου, δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα υπέδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά 60% περισσότεροι από τους καταγεγραμμένους.
 
Χιλή
 
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 4.778 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 32 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
 
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε τους 27.997 νεκρούς επί συνόλου 1.300.639 μολύνσεων.
 
Σε πέντε από τις 16 περιφέρειες της χώρας καταγράφηκε μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τον Ενρίκε Πάρις.
 
Πάνω από 7,2 εκατ. πολίτες της Χιλής έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους κατά της COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top