Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

«Γυναικάς» ο Μπιλ Γκέιτς: Ενώ ήταν παντρεμένος με τη Μελίντα, κυνηγούσε γυναίκες υπαλλήλους του

21.05.2021
20:09
Τεχνολογία

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις αναφορικά με τα παραστρατήματα του Μπιλ Γκέιτς έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Οι πιο πρόσφατες αφορούν δύο γυναίκες που εργάζονταν στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα αλλά και στην Microsoft, τις οποίες ζήτησε σε ραντεβού ενώ ήταν παντρεμένος με την Μελίντα.


Οι Γκέιτς, ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρι στον κόσμο με περιουσία 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν αυτό το μήνα ότι χώρισαν, με την Μελίντα να αναφέρει στην αίτηση διαζυγίου πως ο γάμος τους «είναι ανεπανόρθωτα σπασμένος».

«Θέλω να σε δω. Θα ήθελες να βγούμε για δείπνο;»
Και τώρα, οι «New York Times» αποκαλύπτουν πως ο 64χρονος Μπιλ Γκέιτς ζήτησε από μία υπάλληλο της Microsoft, το 2006, να βγουν ραντεβού, καθώς εντυπωσιάστηκε από μία παρουσίασή της.

«Αν αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, προσποιήσου ότι δεν συνέβη ποτέ» έγραψε σε ένα e-mail ο Μπιλ Γκέιτς στην υπάλληλο, σύμφωνα με τους «Times». Η γυναίκα άκουσε τη συμβουλή του και προσποιήθηκε ότι η πρόταση για ραντεβού δεν συνέβη ποτέ.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε από μια άλλη υπάλληλο, αυτή τη φορά εργαζόμενη στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates, να βγουν ραντεβού. Οι δυο τους βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για ένα ταξίδι εργασίας, όταν της είπε: «Θέλω να σε δω. Θα ήθελες να βγεις για δείπνο μαζί μου;».

Η γυναίκα είπε στους «Times» ότι η προσέγγιση την έκανε να νιώθει άβολα, αλλά γέλασε με όλο αυτό το σκηνικό.

Την ίδια ώρα, δεν είναι σαφές εάν η Μελίντα Γκέιτς, η οποία επίσης είχε γνωρίσει τον σύζυγό της όταν εργαζόταν στη Microsoft στα τέλη της δεκαετίας του 1980, γνώριζε τις «συνήθειες» αυτές του Μπιλ Γκέιτς.

Ο λάθος χειρισμός του Μπιλ Γκέιτς σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που ενόχλησε τη Μελίντα
Η Μελίντα, που πλέον χρησιμοποιεί το όνομα Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, είχε αναστατωθεί με τον τρόπο χειρισμού των ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Μάικλ Λάρσον, ενός από τους βασικούς συμβούλους του Μπιλ Γκέιτς, και διευθυντή της προσωπικής του περιουσίας.

Ο Λάρσον επιβλέπει την τεράστια επέκταση της προσωπικής περιουσίας του Γκέιτς μέσω ενός επενδυτικού φορέα, της Cascade Investment, στο όνομα της οποίας αγοράζει και χιλιάδες στρέμματα γης, με αποτέλεσμα να θεωρείται ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ.

Το 2017, ένα άτομο έγραψε στον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς για να παραπονεθεί πως ο Λάρσον παρενόχλησε μία γυναίκα μέλος του προσωπικού σε ένα κατάστημα ποδηλάτων που ανήκε σε μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Rally Capital, η οποία ήταν ιδιοκτησίας του πρώην ζευγαριού. Οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμφωνία το 2018, με τη γυναίκα να υπογράφει συμφωνία και να λαμβάνει ένα χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, η Μελίντα δεν ήταν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και διέταξε ανεξάρτητη έρευνα. Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Λάρσον τέθηκε σε αργία κατά τη διάρκεια της έρευνας, αλλά αποκαταστάθηκε και εξακολουθεί να ηγείται της Cascade Investments.

Οι σχέσεις του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Επστάιν
Το σημείο αιχμής, όμως, φαίνεται να ήταν οι αποκαλύψεις σχετικά με τους στενούς δεσμούς του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Επστάιν, οι οποίοι εξέπληξαν τη Μελίντα, όταν έγιναν για πρώτη φορά γνωστοί τον Οκτώβριο του 2019.

Η φιλία τους ξεκίνησε το 2011, τρία χρόνια αφότου ο Επστάιν είχε δηλώσει ένοχος για απόπειρα πρόσκλησης σε πορνεία ανηλίκου. Ο Μπιλ Γκέιτς συνέχισε να περνά χρόνο με τον Επστάιν, παρά το γεγονός ότι η Μελίντα είχε εκφράσει τις ανησυχίες της. Προσέλαβε, μάλιστα, δικηγόρους διαζυγίου τον ίδιο μήνα που προέκυψαν οι αποκαλύψεις για τη σχέση τους, η οποία κατέληξε τελικά σε ανακοίνωση του χωρισμού τους αυτόν το μήνα.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος όταν παντρεύτηκε τη Μελίντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ίδρυσε τη Microsoft το 1975 και έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου το 1987, σε ηλικία 31 ετών. Εκείνη τη χρονιά γνώρισε τη Μελίντα, η οποία εργαζόταν στην εταιρεία του.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς σε φιλανθρωπικό γκαλά το 2001
Η απάντηση του Μπιλ Γκέιτς στις νέες αποκαλύψεις για την ερωτική του ζωή
Πάντως, η εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς αρνήθηκε πως ο ιδρυτής της Microsoft είχε κακομεταχειριστεί υπαλλήλους του, την ώρα μάλιστα που ένα άλλο δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρει πως είχε μακροχρόνια σχέση με μία μηχανικό της Microsoft από το 2000.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι έχουν δημοσιευθεί τόσες πολλές αναλήθειες σχετικά με την αιτία, τις περιστάσεις και το χρονοδιάγραμμα του διαζυγίου του Μπιλ Γκέιτς», ανέφερε η εκπρόσωπός του. «Ο χαρακτηρισμός σας για τις συναντήσεις του με τον Επστάιν και άλλους για το φιλανθρωπικό έργο είναι ανακριβής, συμπεριλαμβανομένου του ποιοι συμμετείχαν» δήλωσε στους «The Times».

«Ο ισχυρισμός περί κακομεταχείρισης των εργαζομένων είναι επίσης εσφαλμένος. Οι φήμες και οι εικασίες σχετικά με το διαζύγιο του Γκέιτς γίνονται όλο και πιο παράλογες και είναι ατυχές το γεγονός ότι άνθρωποι που έχουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση της όλης κατάστασης, χαρακτηρίζονται ως ''πηγές''».

Πηγή: iefimerida.gr