ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για ποιους ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού την ερχόμενη εβδομάδα -ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για ποιους ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού την ερχόμενη εβδομάδα -ΠΙΝΑΚΑΣ

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι εμβολιασμοί που έγιναν στην Κύπρο από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 21 Μαΐου 2021. 

Συγκεκριμένα, έχοντας εντατικοποιήσει τον ρυθμό υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, έγιναν μέχρι χθες 504,008 εμβολιασμοί, χορηγούνται δηλαδή 57,3 δόσεις ανά 100 κατοίκους. 356,376 άτομα έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου (ποσοστό 48,2% των ατόμων που δύνανται να εμβολιαστούν) και 147,632 άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (ποσοστό 20% των ατόμων που δύνανται να εμβολιαστούν).

Σύμφωνα με το ECDC,  το ποσοστό εμβολιασμών στην Κύπρο είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου με την 1η δόση εμβολιάστηκε το 39,6% του πληθυσμού, ενώ ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του το 16,6% και η χώρα μας κατατάσσεται 4η ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αναγνωρίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι το ισχυρότερο επιστημονικό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η θετική ανταπόκριση των πολιτών αποτελεί το κλειδί για την επίτευξη του στόχου για εμβολιαστική θωράκιση του 65% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Με γνώμονα την όσο το δυνατό μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού που θα οδηγήσει στην ανοσία, τη μείωση των κρουσμάτων και κυρίως των νοσηλειών και των θανάτων, προτεραιότητα για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της Πύλης Εμβολιασμού την περίοδο 24-29 Μαΐου θα έχουν οι πιο κάτω ηλικιακές ομάδες:

Ηλικίες

Ημερομηνία προτεραιότητας στην Πύλη Εμβολιασμού

43-45

Δευτέρα, 24 Μαΐου, 7:30 το πρωί μέχρι Τρίτη, 25 Μαΐου, 5:30 το απόγευμα

40-42

Τετάρτη, 26 Μαΐου, 7:30 το πρωί μέχρι 5:30 το απόγευμα

70 και άνω

Πέμπτη, 27 Μαΐου, 7:30 το πρωί μέχρι 5:30 το απόγευμα

37-39

Παρασκευή, 28 Μαΐου, 7:30 το πρωί μέχρι Σάββατο, 29 Μαΐου, 5:30 το απόγευμα

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Ο προγραμματισμός για τη συνέχεια θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με τους εμβολιασμούς στα Εμβολιαστικά Κέντρα, συνεχίζεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZenecaστα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για τους δικαιούχους ηλικίας 20 ετών και άνω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονοLive: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top