ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ίδιο σχοινί που έκοψε το νήμα ζωής στον Ξάνθο είχε χρησιμοποιηθεί και την προηγούμενη ημέρα – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στην Τροοδίτισσα

Το ίδιο σχοινί που έκοψε το νήμα ζωής στον Ξάνθο είχε χρησιμοποιηθεί και την προηγούμενη ημέρα – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στην Τροοδίτισσα

Ήταν λες και ο χάρος έστησε καρτέρι στον 32χρονο Λοχαγό, Ξάνθο Κυριάκου το πρωί της Τρίτης 25 Μαΐου, με όσους βρίσκονταν μάρτυρες στην τραγωδία να μην μπορούν να πιστέψουν τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατρών διενεργούν ενδελεχείς έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αφήνει σύζυγο ο άτυχος Ξάνθος Κυριάκου - Μοιραία η κατάβαση του αξιωματικού στην χαράδρα

Οι μαρτυρίες των μελών της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονταν στο σημείο ανάφεραν στις Αρχές ότι το συγκεκριμένο σχοινί είχε χρησιμοποιηθεί και την προηγούμενη ημέρα για την ίδια άσκηση, όπου αναρριχήθηκαν αρκετές φορές στρατιώτες για την εκπαιδευτική άσκηση.

Το εν λόγω σχοινί έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρχε φθορά ή έγινε τριβή του την ώρα που έκανε καταρρίχηση ο 32χρονος Λοχαγός.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι ο Λοχαγός βρισκόταν στα πρώτα 10 μέτρα όπου έκανε την καταρρίχηση για να κατέβει και να εξετάσει το πεδίο όπου θα διενεργείτο η άσκηση. Ένα σημείο στα 10 περίπου μέτρα (σαν αποβάθρα) που υπάρχει και όπου έκαναν στάση κατά την καταρρίχηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ξάνθο από την πτώση, καθώς το σώμα του πέρασε από ένα κενό που βρισκόταν δίπλα σε αυτή.

Στην σκηνή διενέργησαν επιτόπιες εξετάσεις από τους ιατροδικαστές, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί και η νενομισμένη νεκροτομή στην σορό του 32χρονου Λοχαγού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top