ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Υφ.Τουρισμού παρέδωσε σε μαθητές δημοτιού της Αναφωτίας το α' βραβείο του διαγωνισμού Κοπιάστε στην Κοινότητά μας»

Ο Υφ.Τουρισμού παρέδωσε σε μαθητές δημοτιού της Αναφωτίας το α' βραβείο του διαγωνισμού Κοπιάστε στην Κοινότητά μας»

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Κοπιάστε στην Κοινότητα μας», που συνδιοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κέρδισαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αναφωτίας. Το βραβείο παρέδωσε στους μαθητές και στις μαθήτριες ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου και αποσκοπούσε στη γνωριμία με την Κύπρο και στην ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης, αφού μέσα από τις εργασίες του διαγωνισμού, τα παιδιά κλήθηκαν ως ξεναγοί, να γνωρίσουν, να μελετήσουν και να παρουσιάσουν την Κοινότητα ή τον Δήμο τους, με σκοπό την τουριστική προώθηση και προβολή τους.
 
Σημειώνεται ότι μετά από διαδικασία αξιολόγησης των έργων το 1ο Βραβείο έλαβε το Δημοτικό Σχολείο Αναφωτίας, το 2ο Βραβείο το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς και το 3ο Βραβείο το Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Β. Επίσης δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι στο Δημοτικό Σχολείο Ζυγίου – Μαρί και ΚΒ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Αγίου Γεωργίου).
 
Μετά από επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Αναφωτίας όπου και παρέδωσε το 1ο Βραβείο στους μαθητές και μαθήτριες, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος χαρακτήρισε «πολύ σημαντική τη σημερινή μέρα, αφού ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο διαγωνισμός «Κοπιάστε στη Κοινότητα μας», όπου κλήθηκαν παιδιά του Δημοτικού Σχολείου διαφόρων Κοινοτήτων της Κύπρου, να παρουσιάσουν με νέα προσέγγιση το χωριό και την Κοινότητα τους, τις εμπειρίες που έχει, την ιστορία του και άλλα».
 
Πρόσθεσε πως επισκέφθηκε τα τρία χωριά που βραβεύθηκαν δηλαδή την Αναφωτία, τη Δρομολαξιά και την Κακοπετριά και εξέφρασε «συγκίνηση από την εμπλοκή των παιδιών αφού είδαμε τεράστιο ενθουσιασμό. Είναι πολύ σημαντικό για μας το γεγονός ότι η φιλοξενία και η έννοια της ξεκινά από μια πάρα πολύ νεαρή ηλικία, και αυτό είναι που διαχρονικά προσπαθεί να κάνει ο Υφυπουργείο Τουρισμού και ο ΚΟΤ παλαιότερα».
 
Χαρακτήρισε επίσης «αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτά που έχουν παρουσιάσει τα παιδιά, έχουν απόλυτη συμπόρευση με τους στρατηγικούς στόχους του Υφυπουργείου Τουρισμού, όσον αφορά το χτίσιμο του νέου προϊόντος και του τουρισμού του μέλλοντος και σε πορεία δεκαετίας που πηγάζει μέσα από την Εθνική Στρατηγική τουρισμού. Είδαμε δηλαδή τα παιδιά να βγαίνουν προς τα έξω, να ανακαλύπτουν νέους χώρους, νέες εμπειρίες, να μας ενημερώνουν για την αυθεντικότητα της περιοχής τους, για τις βιωματικές εμπειρίες που μπορεί κάποιος να ζήσει».
 
Στο τέλος της ημέρας, ανέφερε ο κ. Περδίος «αυτά θα βοηθήσουν το Υφυπουργείο Τουρισμού όχι να προβάλουμε συγκεκριμένες Κοινότητες, αλλά να τις παντρέψουμε, μέσω της αυθεντικής διαδρομής του Υφυπουργείου η οποία λανσάρεται τον Σεπτέμβριο. Έχουμε μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχίσει» κατέληξε.  

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top