ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι καταργούνται όλα τα μέτρα - Εμβόλια, τεστ και Safepass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι καταργούνται όλα τα μέτρα - Εμβόλια, τεστ και Safepass

Έκρηξη αισιοδοξίας παρατηρείται το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην Κύπρο αφού τα μηνύματα που καταφθάνουν από τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συνάρτηση με τις συνεχόμενες χαλαρώσεις δείχνουν το φως στην άκρη του τούνελ.

Οι τελευταίες εξελίξεις των επιδημιολογικών δεικτών επιβεβαιώνουν την καθοδική τους πορεία, όχι μόνο όσον αφορά τα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα και το βαθμό θετικότητας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας που είναι οι νοσηλευόμενοι. 

Μετά από ενάμιση περίπου χρόνο λοιπόν, από την έναρξη της πανδημίας, διαφαίνεται η Κύπρος -αλλά και γενικότερα ο πλανήτης- να κερδίζει τη μάχη και το τέλος να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ άλλοτε. Οι τελευταίες εξαγγελίες της αποκλιμάκωσης των μέτρων (τόσο αυτές της 29η Μαίου, όσο και αυτές της 10ης Ιουνίου) φέρνουν τη χώρα πιο κοντά στην κανονικότητα με το καλοκαίρι να προδιαγράφεται καλύτερο και από το αντίστοιχο περσινό.

Στις κυριότερες εξ'αυτών εντοπίζονται τόσο η κατάργηση των μηνυμάτων (που αφορούσαν κατ'εξαίρεση μετακινήσεις) στο 8998 αλλά και φυσικά η οσονούπω αφαίρεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (που ήδη έχει μεταφερθεί στις 1 μετά τα μεσάνυχτα) ενώ όσον αφορά τους τομείς της οικονομίας παρατηρείται μια προσπάθεια καθολικού restart αφού διάφοροι τομείς που βρίσκονταν τόσο σε μερική, όσο και πλήρη αναστολή λειτουργίας ανεβάζουν μαζικά ρολά. 

Αύξηση θα παρατηρηθεί και σε ότι αφορά συγκεντρώσεις, συναθροίσεις αλλά και καταστάσεις που επιφέρουν συνωστισμό αφού δίνεται η δυνατότητα για λειτουργία των εσωτερικών χώρων (σε ότι αφορά την εστίαση), ενώ υπάρχει περιθώριο για παρουσία πιστών σε εκκλησιασμό (με ποσοστό της τάξεως του 50%). Πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για καζίνο, παιδότοπους, αίθουσες συνεδριάσεων ενώ πολύ πιο κοντά στην κανονικότητα επέρχονται οι τελέσεις γαμήλιων δεξιώσεων και πάρτυ. 

Με το πέρας του 80% σε ότι αφορά εμβολιαστική κάλυψη αναμένεται νέα αποκλιμάκωση που θα αφορά κυρίως την κατάργηση της μάσκας -ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους- αλλά και την απαλοιφή των μέτρων αποστασιοποίησης αφού ένα τέτοιο ποσοστό θα επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top