ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ο Covid-19 αφήνει «κουσούρια» για έξι μήνες

Ο Covid-19 αφήνει «κουσούρια» για έξι μήνες

Σχεδόν τα 3/4 των ασθενών με ήπιο ή σοβαρό Covid-19 συνέχισαν να υποφέρουν από τουλάχιστον ένα σύμπτωμά του έως και για έξι μήνες μετά.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα συνέχισε να υποφέρει από κόπωση, λαχάνιασμα και εγκεφαλική «θολούρα», ακόμα και αφού ξεπέρασε τη νόσο και πήρε εξιτήριο, ούσα πλέον αρνητική στον ιό.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα συμπτώματα της νόσου συνέχισαν να τους ταλαιπωρούν για σχεδόν 60 ημέρες και σε άλλες ακόμα και για διάστημα έξι μηνών. Η ομάδα των επιστημόνων λέει ότι τα ευρήματα της μελέτης τους δείχνουν ότι οι γιατροί πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν την πορεία των ασθενών, έτσι ώστε να τους συμβουλεύουν και να τους βοηθούν αν τα συμπτώματά τους εμμένουν.

«Δεν είχαμε δεδομένα για ασθενείς που νόσησαν από κορωνοϊό αλλά δεν νοσηλεύτηκαν, επομένως δεν θέλουμε να σημάνουμε συναγερμό, λέγοντας ότι το 73% των ασθενών βιώνει μακροχρόνια συμπτώματα» αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Ταχμίνα Νασερί, προσθέτοντας ότι «θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά τα αποτελέσματα αφορούν κυρίως ασθενείς που νοσηλεύτηκαν, επομένως μπορούμε να γενικεύσουμε τα συμπεράσματά μας μόνο για τον συγκεκριμένο πληθυσμό».

Το πιο σύνηθες σύμπτωμα ήταν η κόπωση ή εξάντληση, που αναφέρθηκε στο 40% των περιπτώσεων ασθενών με μακροχρόνια συμπτώματα.

Πηγή: newsbreak.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top