Δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα της ΕΕ η απαγόρευση πτήσεων λευκορωσικών εταιρειών στην ΕΕ

Δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα της ΕΕ η απαγόρευση πτήσεων λευκορωσικών εταιρειών στην ΕΕ

Δημοσιεύθηκε και τίθεται σε ισχύ από σήμερα η απαγόρευση πτήσεων λευκορωσικών εταιρειών στην ΕΕ. Καταρχήν προσδιορίζεται η έννοια του λευκορωσικού αερομεταφορέα, ως "κάθε επιχείρηση αεροπορικών μεταφορών που διαθέτει έγκυρη άδεια εκμετάλλευσης ή ισοδύναμο που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές της Λευκορωσίας".

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός της ΕΕ για την υπόθεση αναφέρει ότι "απαγορεύεται σε κάθε αεροσκάφος που εκμεταλλεύονται αερομεταφορείς της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταφορέα διαφημιστικού τύπου σε συμφωνίες κοινής χρήσης κωδικών, να προσγειώνεται, να απογειώνεται ή να πετάει στο έδαφος της Ένωσης".

Η παραπάνω παράγραφος "δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση προσγείωσης έκτακτης ανάγκης", διευκρινίζεται. 

Προβλέπεται ότι "οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών, όπως απαριθμούνται στο παράρτημα ΙΙ, μπορούν να επιτρέψουν σε αεροσκάφος να προσγειωθεί, να απογειωθεί ή να πετάξει στο έδαφος της Ένωσης, εάν οι αρμόδιες αρχές έχουν αποφασίσει ότι η προσγείωση, η απογείωση ή η πτήση απαιτείται για ανθρωπιστικούς σκοπούς ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό σύμφωνο με τους στόχους του παρόντος κανονισμού".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE