Θρίλερ αποδεικνύεται η αναμέτρηση Πέδρο Καστίγιο και Κέικο Φουχιμόρι στις προεδρικές στο Περού

Θρίλερ αποδεικνύεται η αναμέτρηση Πέδρο Καστίγιο και Κέικο Φουχιμόρι στις προεδρικές στο Περού

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 19:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Κύπρου) στο Περού, όπου δημοσκόπηση εξόδου φέρει τους αντιπάλους στον δεύτερο γύρο των προεδρικών, τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο και την επικεφαλής της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι, να απέχουν ελάχιστα στο νήμα.

Σύμφωνα με το έξιτ πολ αυτό, του ινστιτούτου Ipsos, η κόρη του εγκάθειρκτου σήμερα πρώην προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000) συγκεντρώνει το 50,3% των ψήφων, ενώ ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής το 49,7%. Η ψηφοφορία ήταν υποχρεωτική για τους περίπου 25 εκατ. ψηφοφόρους στο Περού. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περί τις 23:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Κύπρου).

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη στρατηγική αυτονομία και την ειρήνη στην περιοχή, η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE