Αναστασιάδης για ανασχηματισμό: «Στόχος η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης»

Αναστασιάδης για ανασχηματισμό: «Στόχος η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης»

«Στόχος η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που αναμένεται το επόμενο διάστημα.


Ερωτηθείς σε ποια Υπουργεία θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όταν και εφόσον θα αποφασίσω, θα το ανακοινώσω».


Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση δημόσιες τοποθετήσεις, τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να συμβάλουν σε μια διευρυμένη Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «o στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβερνήσεως».


Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, υπάρχουν ευθύνες και στα Υπουργικά Συμβούλια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι με ιδιαίτερη προσοχή θα διεξέλθουμε του πορίσματος. Έγινε μια, και με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα, τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή, των πολιτικών κομμάτων, μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη και καλά δομημένη έκθεση.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως βεβαίως και πολιτικές. Για αυτό και χθες είπα ότι, αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή, δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα Κυβέρνηση. Ήταν μια διαχρονική, δυστυχώς, αδυναμία των εκάστοτε Κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Κραν Μοντανά επιστρέφει στο προσκήνιο: Οι αποκαλύψεις Τσίπρα, οι αντιδράσεις Αναστασιάδη και η νέα κινητικότητα στο Κυπριακό

Το Κραν Μοντανά επιστρέφει στο προσκήνιο: Οι αποκαλύψεις Τσίπρα, οι αντιδράσεις Αναστασιάδη και η νέα κινητικότητα στο Κυπριακό

Οκτώ χρόνια μετά το δραματικό ναυάγιο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, οι αναφορές του τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στο βιβλίο του «Ιθάκη» επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο κρίσιμες πτυχές της διαπραγματευτικής διαδικασίας και ειδικότερα όσα εκτυλίχθηκαν στο περιβόητο τελευταίο δείπνο της 6ης Ιουλίου 2017.

BEST OF TOTHEMAONLINE