ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο

ΥΠΕΞ: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο, τόνισε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στην εκδήλωση «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, Μοναδική Μάχη Αγίας Νάπας 17 Μαρτίου 1826», που έγινε στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στην εκδήλωση, ανέφερε πως παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, την απογοήτευση και την απαισιοδοξία που επικρατεί, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο.

Δεν μπορεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων να είναι το μέλλον του τόπου μας, τόνισε. "Σήμερα, που όσο ποτέ άλλοτε βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα από την Τουρκία, ας πάρουμε τα απαραίτητα διδάγματα από τον αγώνα του 1821", είπε.

Είναι σαφείς οι στόχοι και η προσέγγιση της τουρκικής πλευράς, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης. Είναι σαφές ότι οι επιδιώξεις της στην ευρύτερη περιοχή δεν στρέφονται μόνο ενάντια στην Κύπρο και την Ελλάδα τις οποίες η Τουρκία προσεγγίζει ως ενιαίο χώρο, αλλά εκτείνονται σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με χρονικό ορόσημο το 2023.

Ας αναλογιστούμε, ανέφερε, τις δικές μας ευθύνες μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και με ομοψυχία να εργαστούμε από κοινού, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό από δικής μας πλευράς για να απελευθερώσουμε τούτο τον τόπο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου.

"Με το βλέμμα στραμμένο στον στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ, εργαζόμαστε για μια βιώσιμη λύση για την πολύπαθη Κύπρο μας, μια λύση που θα διασφαλίσει ειρήνη, ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία", είπε, τέλος ο Υπουργός Εξωτερικών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top