Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης διερευνά η Αστυνομία στην Πάφο

Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης διερευνά η Αστυνομία στην Πάφο

Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης διερευνά η Αστυνομία. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χτες στις 11:00 μέλη της ΥΑΜ Πάφου και Λεμεσού μαζί με λειτουργούς πάταξης της Αδήλωτης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας μετέβησαν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Κάτω Πάφο όπου εντόπισαν ένα πρόσωπο αφρικανικής καταγωγής να εργάζεται σε τοίχο περίφραξης. Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πρόσωπο από το Καμερούν ηλικίας 35 ετών ο οποίος βρίσκεται παράνομα στην Κύπρο και συνελήφθη για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας. 

Ακολούθως, ο 35χρονος οδηγήθηκε στην Αστυνομία ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα. Επίσης γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό του εργοδότη του 35χρονου.

Ακόμη, σε άλλη περίπτωση στις 14:00 χτες Κυριακή μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μετέβησαν σε υπό ανακαίνιση οικοδομή στην Κάτω Πάφο. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντόπισαν έναν αλλοδαπό από την Αλβανία  ο οποίος συνελήφθη  για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης.

Όπως διαφάνηκε από περαιτέρω εξετάσεις αυτός βρίσκεται νόμιμα στο έδαφος της Δημοκρατίας αλλά απασχολείτο χωρίς άδεια. Στην συνέχεια αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα. Ο εργοδότης του που είναι Ελλαδίτης ιδιοκτήτης εταιρείας ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.