ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι φέρνει το τέλος των δωρεάν rapid test - Αγκάθι και πίεση στους μη εμβολιασμένους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι φέρνει το τέλος των δωρεάν rapid test - Αγκάθι και πίεση στους μη εμβολιασμένους

Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας (στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας) ότι δεν αργεί να έρθει το τέλος των δωρεάν rapid test στην Κύπρο. 

Μία διαδικασία η οποία έχει -σχεδόν- εισχωρήσει στην καθημερινότητά μας αφού είναι πλέον αμέτρητες οι φορές που έχουμε υποβληθεί σε μιας τέτοιας μορφής εξέταση τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες. Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται όμως να συνεχιστεί για πολύ, αφού η ημερομηνία που τα τεστ θα σταματήσουν να είναι δωρεάν, πλησιάζει. 

Όπως γνωρίζουμε η χώρα μας, αποτέλεσε μία από τις χώρες που κατείχαν την πρωτιά -κατ'αναλαγία πληθυσμού- στην Ευρώπη, στη διενέργεια ελέγχων. Κάτι για το οποίο τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και διάφορα μέλη του Κυβερνητικού μηχανισμού έχουν αναφέρει σαν επιχείρημα προς υπεράσπιση των δράσεων και της αντιμετώπισης της πανδημίας στο νησί μας. 

Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το γεγονός ότι η ευρείας κλίμακας δειγματοληψία μεγάλης μερίδας του κόσμου αποτέλεσε ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στην καταπολέμηση του ιού. Πλέον όμως η παροχή δυνατότητας για δωρεάν εμβολιασμό, παρέχει την ευκαιρία στους πολίτες αφενός να προστατεύσουν τον εαυτό τους και αφετέρου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο περιβόητο τείχος προστασίας που επιχειρείται να υψωθεί. 

Ως εκ τούτου, με ένα ποσοστό κοντά στο 60% να έχει ήδη εμβολιαστεί η Κυβέρνηση θεωρεί πως δεν συντρέχει σοβαρός λόγος να συνεχιστεί το κονδύλι για μαζικά δωρεάν rapid test αφού πλέον παρέχεται η επιλογή του εμβολιασμού (επίσης δωρεάν), θέτοντας έτσι έμμεσα 'πιέσεις' και στους πλέον δύσπιστους.

Η αυξημένη χρήση του SafePass σε μεγάλη μερίδα χώρων (είτε αυτό αφορά εσωτερικό υποστατικών εστίασης, εκκλησιασμό, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, γυμναστήρια κτλ) προαπαιτεί από τους μη εμβολιασμένους (και όσους δεν έχουν νοσήσει από κορωνοιό το τελευταίο εξάμηνο να υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ (είτε rapid test, είτε PCR) 72 ωρών. Λάβετε υπόψη ότι όσον αφορά την παρουσία πχ σε γήπεδο ποδοσφαίρου η διάρκεια ισχύς του τεστ περιορίζεται στις 24 ώρες. 

Πέραν του αδιαχώρητου που δημιουργείται ήδη στις ουρές δειγματοληψίας, είτε για βραδινές εξόδους, είτε για εβδομαδιαία εξέταση για σκοπούς εργασίας, τώρα θα υπάρχουν και οι οπαδοί στις ουρές και μάλιστα μόνο την προηγούμενη μέρα. 

Σκεφτείτε όμως τι θα συμβεί από τη μέρα που το τεστ δε θα προσφέρεται πλέον δωρεάν προσθέτοντας ένα δυσβάσταχτο κόστος (αναλόγως των φορών ή των χώρων που θα χρειαστεί να προσκομιστεί) καθιστώντας το ένα έξτρα οικονομικό βάρος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top