ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα, χαλαρώσεις και καμπανάκι κινδύνου - Τι βλέπουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα, χαλαρώσεις και καμπανάκι κινδύνου - Τι βλέπουν οι επιδημιολόγοι

Έφτασε μετά από αρκετές ημέρες ανακοινωθέν από το Υπουργείο Υγείας το οποίο δεν επιβεβαίωνε νέα βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Τουναντίον κατά τη χθεσινή ανακοίνωση παρατηρήθηκε διπλασιασμός του βαθμού θετικότητας αλλά και ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλευόμενων. Αρχικά τηρείται στάση αναμονής, αφού δεν υπάρχει ακόμη αποκρυσταλλωμένη εικόνα για να διευκρινιστεί κατά πόσο πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή  την απαρχή μιας νέας μικρής έξαρσης. 

Οι ειδικοί και εμπλεκόμενοι είχαν προειδοποιήσει, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου, κυρίως για την κάθοδο της φθινοπωρινής περιόδου όπου και αναμένεται η επιδείνωση της κατάστασης να γίνει εντονότερη. 

Αυτό που πιθανώς εντείνει την ανησυχία είναι η ενδεχόμενη έξαρση να επέλθει νωρίτερα του αναμενομένου και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο αφού αφενός η άκρατη μεταδοτικότητα της ινδικής μετάλλαξης και αφετέρου η ανεπαίσθητη και φυσιολογική χαλάρωση τόσο των μέτρων, όσο και της ίδιας της συμπεριφοράς μας προς αυτά μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά. 

Μάλιστα όλα αυτά, βρισκόμενοι στην τελική ευθεία ακόμη και για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα φέρει τη ρουτίνα και την καθημερινότητα σε επίπεδα -προ πανδημίας- κανονικότητας. Με τα βλέμματα στραμμένα λοιπόν στα επιδημιολογικά δεδομένα η χώρα μας συνεχίζει τις προσπάθειες για πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας με την συντριπτική πλειοψηφία των τομέων να έχουν ανεβάσει ξανά ρολά. 

Προκαλεί φυσικά εντύπωση το γεγονός πως το στέλεχος εξαπλώνεται ραγδαία και σε χώρες με την ίδια ή υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη από την Κύπρο καθιστώντας τη διασπορά του δύσκολο να ελεγχθεί και με την έκρηξη στις χώρες της Λατινικής Αμερικής να δίνει τον τόνο είναι θέμα χρόνου να φτάσει στο νησί μας. 

Στο παρόν στάδιο υπάρχει διακριτική παρακολούθηση της κατάστασης από την επιστημονική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να εκπονηθεί το πλάνο με το οποίο η χώρα μας θα αποκρούσει αυτό το τέταρτο κύμα με τα λιγότερα δυνατά μέτρα, περιορισμούς και απώλειες στοχεύοντας παράλληλα και στην σωτηρία της οικονομίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και 16 περίπου μήνες.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top