ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης-Κούσιος: Πώς επήλθε η ρήξη στη σχέση τους- Το Υπουργείο και οι διαφωνίες

Αναστασιάδης-Κούσιος: Πώς επήλθε η ρήξη στη σχέση τους- Το Υπουργείο και οι διαφωνίες

Σαν… κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της μη Υπουργοποίησης του Κυριάκου Κούσιου, παρότι τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσε έντονα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους που θα αναλάμβαναν το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τι μεσολάβησε όμως μέχρι τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσιζε την τοποθέτηση της Στέφης Δράκου στη θέση που φέρεται πως επιθυμούσε διακαώς ο Κυριάκος Κούσιος;

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του νέου Κυβερνητικού σχήματος δήλωσε ότι «Το δικό μου μέλλον είναι ότι αποχωρώ από το κυβερνητικό σχήμα. Πρέπει να πω ότι ο Πρόεδρος μου πρόσφερε θέση για να παραμείνω στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά επέλεξα να αποχωρήσω». 

Η αλήθεια είναι πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όντως πρόσφερε θέση στον Κυριάκο Κούσιο, όμως σίγουρα δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε εκείνος. 

Σύμφωνα με πηγές, η σχέση των δύο ανδρών πέρασε από “40 κύματα” και οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες. Από τη μία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσπαθούσε να “μαζέψει” επικοινωνιακά τις αστοχίες της Κυβέρνησης και από την άλλη ο ΠτΔ θεωρούσε πως με τις κινήσεις του αυτές, δεν κάλυπτε στον απόλυτο βαθμό το Προεδρικό. Ο Κούσιος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τα Μέσα ενημέρωσης και η παρουσία του στις τηλεοπτικές εκπομπές ήταν σχεδόν καθημερινή. 

Ακόμη και τις στιγμές που όλα έδειχναν ότι η ρήξη ανάμεσα τους θα ήταν οριστική, κατάφερναν να τα “βρουν” και να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις όποιες δυσκολίες, λόγω και της μακροχρόνιας φιλίας τους.

Η… ταφόπλακα μπήκε όταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνειδητοποίησε ότι δεν τίθεται θέμα ανάληψης της θέσης του Υπουργού Δικαιοσύνης, αφού ο Πρόεδρος είχε άλλα σχέδια. 

Για να υπάρξει χρυσή τομή και να μην προκύψουν περαιτέρω τριγμοί, ο Αναστασιάδης λέγεται πως του πρόσφερε της θέση του Προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας. Κάτι που αρνήθηκε αφού όπως μας μετέφεραν καλά γνωρίζοντες, ο Κυριάκος Κούσιος το θεώρησε υποβάθμιση. 

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως ουδέποτε υπήρξε σκέψη από την πλευρά του Προέδρου να “δώσει” το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κούσιο και πως οι διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης προέρχονταν από το περιβάλλον του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. 

Η συνεργασία του αποτελεί παρελθόν όμως άγνωστο παραμένει αν ισχύει το ίδιο και για την φιλία τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top