ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γιαννάκη: «Όχι» στην επαναφορά περιοριστικών μέτρων – Ο στόχος του πακέτου κινήτρων εμβολιασμένων

Γιαννάκη: «Όχι» στην επαναφορά περιοριστικών μέτρων – Ο στόχος του πακέτου κινήτρων εμβολιασμένων

Ο εμβολιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξακολουθεί να είναι το φλέγον ζήτημα των ημερών, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί το βασικότερο όπλο θωράκισης του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού καθώς και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, μίλησε στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ1, σχολιάζοντας τόσο τη σημαντικότητα του μαζικού εμβολιασμού που εξακολουθεί να μην βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες όλων, όσο και για τα νέα μέτρα που θα αφορούν ένα συγκεκριμένο πακέτο κινήτρων για τους εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα επισήμανε πως το Υπουργείο Υγείας δεν έχει σκοπό για επαναφορά οποιωνδήποτε περιοριστικών μέτρων αλλά στόχο έχει την λήψη μέτρων για αναχαίτιση της διασποράς του ιού δημιουργώντας ένα πακέτο με κίνητρα για τους εμβολιασμένους.

«Δεν έχουμε τη σκέψη για επαναφορά των περιοριστικών μέτρων αλλά έχουμε προβεί ως Υπουργείο Υγείας σε μέτρα πολύ σημαντικά για αναχαίτισης αυτής της διασποράς του ιού», είπε η Κυρία Γιαννάκη.

Επιπλέον έγινε αριθμητική αναφορά σε όσους εμβολιάστηκαν με την πρώτη και δεύτερη δόση αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, την πρώτη δόση έλαβαν 102.688 άτομα ενώ τη δεύτερη 360 119. Με τα νούμερα αυτά, η Γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας τόνισε πως ο πρώτος στόχος για εμβολιαστική κάλυψη έχει επιτευχθεί αφού ένα ποσοστό 64,6% έλαβε το εμβόλιο μέχρι το τέλος του Ιούνη, ενώ όπως ανέφερε υπολείπονται ακόμη 254 000 άτομα για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός Παγκύπρια.

Όσο αφορά το σκοπό αυτού του πακέτου κινήτρων για τους εμβολιασμένους, είπε ότι στόχος είναι η διευκόλυνση της διακίνησης των εμβολιασμένων και εκεί είναι που θα στοχεύσει το Υπουργείο.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τα κίνητρα τα οποία, σύμφωνα με την Κυρία Γιαννάκη θα συμβάλουν στην προώθηση του εμβολιασμού.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top