ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Συντριπτική πλειοψηφία οι νεαρότερες ηλικίες σε κρούσματα-επαφές, να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος»

«Συντριπτική πλειοψηφία οι νεαρότερες ηλικίες σε κρούσματα-επαφές, να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος»

Δύσκολη και χρονοβόρα είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αφού η διασπορά βρίσκεται πλέον παντού.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Βαλεντίνο Σιλβέστρο, επιδημιολόγο πεδίου της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, με σκοπό να σχολιάσει τη δυσκολία εντοπισμού των επαφών των κρουσμάτων κυρίως την περίοδο που διανύουμε.

Όπως διαφαίνεται μέσα από τις δηλώσεις του κύριου Σιλβέστρου, οι πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας συνηθίζουν να μην δηλώνουν τις επαφές τους με αποτέλεσμα η ομάδα ιχνηλάτησης να βρίσκει τις επαφές όταν το άτομο είναι ήδη κρούσμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον καθυστέρηση της διαδικασίας και συνάμα την ραγδαία ανάπτυξη των κρουσμάτων.

Ο Βαλεντίνος Σιλβέστρος αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στο να πείσει τα κρούσματα να δηλώσουν τις στενές επαφές τους.

Επιπλέον, οι νεαρότερες ηλικίες φαίνεται πως αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία τόσο στα κρούσματα όσο και στις επαφές.

«Έχει 3-4 εβδομάδες η συντριπτική πλειοψηφία τόσο στα κρούσματα όσο και στις επαφές αφορούν νεαρότερες ηλικίες», είπε ο κ. Σιλβέστρος.

«Να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος διότι υπάρχει καθυστέρηση στην διαδικασία ιχνηλάτισης», επισήμανε ο επιδημιολόγος πεδίου της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα προς τους πολίτες.

Καταλήγοντας, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να επικοινωνεί με τον προσωπικό του γιατρό και να ακολουθεί οδηγίες αφού όπως ο ίδιος είπε, η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από την αντιμετώπιση του ιού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top