ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιμένετε επισκέψεις βράδυ ή ξημερώματα; Χτυπάνε τις πόρτες αστυνομικοί για εντάλματα

Περιμένετε επισκέψεις βράδυ ή ξημερώματα; Χτυπάνε τις πόρτες αστυνομικοί για εντάλματα

Τα ποσά από ανείσπρακτα πρόστιμα έχουν στοιβαχτεί και ανέρχονται στα 203 εκατομμύρια ευρώ, καθώς εκκρεμούν 240 χιλιάδες ανεκτέλεστα εντάλματα, γεγονός που έχει εντείνει τις προσπάθειες των αστυνομικών Ουλαμού Εκτέλεσης Ενταλμάτων για είσπραξη των οφειλόμενων.

Χτυπάνε κουδούνια και πόρτες σπιτιών οφειλετών το βράδυ, ακόμη και τις  πολύ πρωινές ώρες, αστυνομικοί, προκειμένου να εκτελέσουν εντάλματα είσπραξης προστίμων που εκκρεμούν.

Οι επισκέψεις γίνονται όχι μόνο σε σπίτια, αλλά και σε χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας από τη Λευκωσία, η οποία δέχθηκε επίσκεψη στις 6:25 το πρωί από δύο αστυνομικούς, για την είσπραξη της οφειλής της, ύψους 800 ευρώ.

Η γυναίκα πληροφόρησε τις αστυνομικούς ότι είχε έρθει σε διακανονισμό  με την Νομική Υπηρεσία, στην οποία καταβάλλει μηνιαίες δόσεις για εξόφληση της οφειλής της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μία αστυνομικός ζήτησε να δει το συμφωνητικό, το οποίο όμως δεν είχε μαζί της, με αποτέλεσμα η αστυνομικός να επιμένει να την συλλάβει.

Τελικά η δεύτερη αστυνομικός αναγνώρισε την γυναίκα, αφού την είχε δει στο γραφείο το οποίο επισκεπτόταν για να καταβάλει τη δόση του πρόστιμου της και έτσι συμφώνησαν, για να αποφύγει τη σύλληψη, να παρουσιάσει το χαρτί του διακανονισμού στη Νομική Υπηρεσία.

Στέλεχος της δύναμης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι είναι πολλοί αυτοί που παίζουν κρυφτό με την αστυνομία, γι’ αυτό και γίνονται οι επισκέψεις σε ώρες που πιθανόν οι χρεώστες θα βρίσκονται ακόμη στο σπίτι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι από λάθος, ή παράλειψη δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία για τον διακανονισμό που βρισκόταν σε ισχύ, αφού όπου υπάρχουν ανάλογες συμφωνίες οι χρεώστες δεν δέχονται καμία ενόχληση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top