ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έδωσε οδηγίες για άμεσα μέτρα αναφορικά με τις πυρκαγιές ο ΠτΔ - Καταθέτονται προτάσεις στο Υπουργικό

Έδωσε οδηγίες για άμεσα μέτρα αναφορικά με τις πυρκαγιές ο ΠτΔ - Καταθέτονται προτάσεις στο Υπουργικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος είπε ότι «ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από μερικές βδομάδες με περιεχόμενο την αξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνει η Δημοκρατία για την αντιμετώπιση εκτάκτων κρίσεων πυρκαγιών.

Καταγράφηκε η πρόοδος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, πιο συγκεκριμένα από το 2016 μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπιση τέτοιου τύπου κρίσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλα τα αρμόδια Υπουργεία, Υπηρεσίες και φορείς της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έγινε, επίσης, ενημέρωση για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην τριετία 2021-2023 είτε μέσω των κρατικών προϋπολογισμών είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πιο συγκεκριμένα, δαπάνη 18 εκ. ευρώ προβλέπεται μέσω του Ταμείου και επιπλέον 10 εκ. ευρώ μέσω των κρατικών προϋπολογισμών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.

Καταγράφηκαν συγκεκριμένα μέτρα για ενίσχυση του πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, όπως, για παράδειγμα, είναι η ενίσχυση των μεθόδων επικοινωνίας μεταξύ των Υπηρεσιών, η αναβάθμιση του θεσμού των εθελοντών, η ενίσχυση του πλαισίου πρόληψης, η περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας, η αυστηριοποίηση του νομοθετικού πλαισίου και η αμεσότερη επίταξη ιδιωτικών μέσων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες για να προχωρήσουν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα αποφεύγοντας, εκεί που είναι εφικτό, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες Επίσης, έδωσε οδηγίες, εντός δεκαπενθημέρου, να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top