ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος για εμβολιασμούς: Δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών

Αρχιεπίσκοπος για εμβολιασμούς: Δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών

Στην θέση της Εκκλησίας υπέρ των εμβολιασμών και στη σχετική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε, αναφέρθηκε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών από κάποιους που επικαλούνται τα δικά τους δικαιώματα».
 

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημόσυνου των αρχιμανδριτών της μονής Αγίου Νεοφύτου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η εγκύκλιος έχει ακουστεί από όλο τον κυπριακό λαό και «είχε θετικό αντίκτυπο»
 
Ο καθένας, συνέχισε, πρέπει να μάθει να σέβεται και τον εαυτό του και τους άλλους. Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτόν τον τόπο. Ναι μεν έχει δικαίωμα ο καθένας για τον εαυτό του» ωστόσο «έχουν και οι άλλοι δικαιώματα».
 
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών από κάποιους που επικαλούνται τα δικά τους δικαιώματα. Ιδιαίτερα οι νεαροί οφείλουν να σέβονται τους γονείς τους και γενικά τους παππούδες και μεγαλύτερους με τους οποίους συμβιώνουν στο ίδιο σπίτι».

Αν έχουν, συνέχισε, αγάπη μέσα τους «οφείλουν να συμμορφωθούν» και «να υπερβούν και κάπως τον εαυτό τους».

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους νέους, σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν πρώτα για το δικό τους καλό, αλλά και για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας. «Αρκετά προβλήματα έχει η πατρίδα μας, αρκετά οικονομικά προβλήματα έχει και ο καθένας θέλει η ασθένεια αυτή να φύγει, να πάει ελεύθερα στην δουλειά του, ούτως ώστε αυτός ο τόπος να δει καλύτερες μέρες, να δει προκοπή, να δει ανάπτυξη και να δει ειρήνη».
 
Μόνο έτσι, συνέχισε, θα πάμε μπροστά σημειώνοντας πως «πρέπει να σταματήσει ο καθένας να κάνει το δικό του κομμάτι». Η συμβουλή μας αυτή είναι και τους παρακαλούμε να κάνουν υπέρβαση του εαυτού τους και να ακούσουν τουλάχιστον της Εκκλησίας που αγαπά όλον τον κόσμο, κατέληξε. 

Μηνύματα για Κυπριακό ενόψει μετάβασης Ερντογάν στα κατεχόμενα
 
Το μήνυμα ότι ως Κυβέρνηση αλλά και ως λαός πρέπει να φροντίσουμε να μην κάνουμε άλλα λάθη, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφερόμενος στο Κυπριακό.

Δυστυχώς, είπε, «ο Ερντογάν ξέρει το δικό του, ξέρει τι κάνει, αγαπά την πατρίδα του και κάνει εκείνο που συμφέρει στην πατρίδα του», για να προσθέσει πως πρέπει όλοι «και η Κυβέρνηση και ο λαός, να φροντίσουμε να μην κάνουμε άλλα λάθη. Να δούμε εκείνο που μας συμφέρει και να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας αλλά και να μην επιτρέψουμε στον Ερντογάν εκείνα που επιθυμεί για το καλό της Τουρκίας».

O Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «στόχος του Ερντογάν είναι όλη η Κύπρος». Αν ήθελε το καλό των Τουρκοκυπρίων θα συμφωνούσε μαζί μας να ζήσουμε σαν κυπριακός λαός όλοι μας χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, είπε για να επαναλάβει ότι «θέλει όλη τη Κύπρο».

Είπε ακόμη πως «εμείς οφείλουμε να προσγειωθούμε, να αφήσουμε ο καθένας να κάνει το κομμάτι το δικό του και  να δούμε τι συμφέρει στον τόπο». Πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να αγαπούμε τους Τουρκοκυπρίους, τους σωστούς Τ/κ» και να αγωνιζόμαστε για το σωστό κράτος που πρέπει να κάνουμε.

«Όσοι Τουρκοκύπριοι θέλουν να έρθουν είναι ευπρόσδεκτοι» συνέχισε, λέγοντας πως «εκείνοι που θέλουν να κάνουν κράτος δικό τους, ας κάνουν δικό τους». Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σημείωσε πως στόχος μας είναι να κάνουμε ένα κράτος μεικτό, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και να ζήσουμε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι σε αυτόν τον τόπο, δηλώνοντας ετοιμότητα για να το πράξουμε.

Αν δεν θέλουν, συνέχισε, «ας μείνουν στην πλάτη τους, αλλά εμείς πρέπει να αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση και καλά κάνει η Κυβέρνηση, που στόχος της είναι να μείνει εντός των αποφάσεων των ΗΕ, των αποφάσεων του ΣΑ και πρέπει πεισματικά να μείνουμε και να μην ξεφύγουμε από αυτά».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top