ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Το Σαββατοκύριακο που κρίνει τα αυστηρότερα μέτρα - Τι αναμένουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Το Σαββατοκύριακο που κρίνει τα αυστηρότερα μέτρα - Τι αναμένουν οι επιδημιολόγοι

Στο μικροσκόπιο τίθενται εκ νέου πρωτόκολλα και αυστηρότερα μέτρα με το Σαββατοκύριακο που διάγουμε να καθορίζει τις επόμενες κινήσεις Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας.

Η επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα έχει αρχίσει να ετοιμάζει τις δικές τις εισηγήσεις αφού πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του υπουργού υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα μεθαύριο Δευτέρα (26/7) σε μία σύσκεψη που αναμένεται να διαφοροποιήσει -αναλόγως των δεδομένων και δεικτών- τις διαφοροποιήσεις σε μέτρα προστασίας.

Μεγάλα περιθώρια διαφοροποιήσεων δεν υπάρχουν σε αυτό το στάδιο με τα περιοριστικά μέτρα να λαμβάνονται με το… γάντι στην προσπάθεια που γίνεται για ολική επαναφορά της οικονομίας. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους σκληρούς -όπως χαρακτηρίζονται- δείκτες της πανδημίας που αφορούν το ρυθμό εισροής νοσηλευόμενων, τους σοβαρά ή κρίσιμα νοσούντες και τη χωρητικότητα σε κλίνες ΜΑΦ ή ΜΕΘ.

Μπορεί σε αυτό το σημείο το σύστημα υγείας να ανταπεξέρχεται περίφημα όμως πέραν του αριθμού των κλινών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το μειωμένο προσωπικό αφού βρισκόμαστε σε περίοδο αδειών λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Με τα περιθώρια να στενεύουν τα σενάρια που τίθενται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες είναι δύο. Το αισιόδοξο σενάριο αφορά την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης αφού αν η κατάσταση συνεχιστεί στο χθεσινό μοτίβο, μαζί με την μείωση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα αρχίσει να παρατηρείται μια ισορροπία ανάμεσα στις εισαγωγές σε νοσηλευτήρια σε σχέση με τα εξιτήρια.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα πιο πάνω δεν αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερη αυστηροποίηση αφού το σύστημα υγείας θα ξεκινήσει να αποφορτίζεται.

Το δεύτερο και φυσικά απευκταίο σενάριο αφορά τη συνέχεια της γεωμετρικής αύξησης των νοσηλευόμενων, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει ασύμμετρες πιέσεις και μεγαλύτερη έξαρση. Εάν το ‘κακό’ σενάριο επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται η άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων και περιορισμών αφού το μαξιλαράκι ασφαλείας θα έχει πάει… περίπατο με την επαναφορά αυστηρότερων μέτρων να αποτελεί μονόδρομο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top