ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από το Σεπτέμβριο στη Γερμανία

Τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από το Σεπτέμβριο στη Γερμανία

Τη δυνατότητα χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα προσφέρει η Γερμανία από το Σεπτέμβριο, διευκολύνοντας παράλληλα τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, τη στιγμή που αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.


Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν και τα ομόσπονδα κρατίδια έπειτα από συνομιλίες συμφώνησαν ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες και όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο, θα πρέπει να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση, λόγω ανησυχιών για μειωμένη ανοσολογική απόκριση.

Κινητές ομάδες εμβολιασμού θα μεταβαίνουν σε μονάδες φροντίδας για να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna, ανεξάρτητα από το εμβόλιο που έλαβαν αρχικά οι πολίτες.

Γιατροί θα μπορούν επίσης να χορηγήσουν ενισχυτικές δόσεις σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Αναμνηστική» δόση θα προσφέρεται επίσης σε όσους έλαβαν τα εμβόλια AstraZeneca ή Johnson & Johnson.

Το Υπουργείο Υγείας και τα ομόσπονδα κρατίδια συμφώνησαν επίσης να καταστεί ευρέως διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε άτομα άνω των 12 ετών, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων είναι εθελοντικός, ωστόσο θα μπορούσε «να συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top