ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ανακοινώνει την έγκριση του «Οικία» από την Κομισιόν

ΥΠΟΙΚ: Ανακοινώνει την έγκριση του «Οικία» από την Κομισιόν

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Κυπριακό Σχέδιο «Οικία» ύψους €50,6 εκατ. που παρέχει  υποστήριξη για κοινωνικά ευάλωτους δανειολήπτες με δάνεια που έχουν εξασφαλιστεί από πρωτογενείς κατοικίες. 

«Το υπό αναφορά Σχέδιο εντάσσεται στο όλο πλέγμα Σχεδίων για προστασία της πρώτης κατοικίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σκοπός του σχεδίου, προστίθεται, «είναι η υποβοήθηση ευάλωτων κοινωνικά δανειοληπτών και προβλέπει τη μερική διαγραφή χρεών σε δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και έχουν συνάψει δάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης με την επωνυμία "Κυβερνητικά Σχέδια Στέγασης"». 

Διευκρινίζεται ότι τα σχέδια αυτά περιλάμβαναν μεταξύ άλλων το Στεγαστικό Σχέδιο Δανειοδότησης Ζευγαριών με Χαμηλά Εισοδήματα, το Ενιαίο Στεγαστικό Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ή και δάνεια που είχαν χορηγηθεί από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης υπό κάποιες ιδιαιτερότητες όπως ανέγερση κατοικίας σε Κυβερνητική Γη, και τα οποία παρουσιάζουν καθυστερήσεις πέραν των 90 ημερών κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ οι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα έχουν την επιλογή είτε της πλήρους και άμεσης αποπληρωμής του εναπομείναντος κεφαλαίου, με διαγραφή όλων των μη καταβληθέντων τόκων, καθώς και άλλων εξόδων, εξαιρουμένων των ασφαλίστρων· ή την αναδιάρθρωση του εναπομείναντος κεφαλαίου, με αποτέλεσμα χαμηλότερους τόκους, μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής και/ή μεταβολή της ταυτότητας του δανειολήπτη ή του εγγυητή.

Τα δάνεια αυτά, λόγω του ειδικού χαρακτήρα τους, δεν ήταν επιλέξιμα για το προηγούμενο σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας «ΕΣΤΙΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top