ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέπει να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με την Τουρκία, λέει ο Τατάρ

Πρέπει να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με την Τουρκία, λέει ο Τατάρ

Περαιτέρω εδραίωση των σχέσεων των Τ/κ με την Τουρκία επιθυμεί ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι “πρέπει να έρθουμε ακόμη πιο κοντά, να είμαστε ακόμη πιο αλληλένδετοι”. Ο Ερσίν Τατάρ είπε ακόμη ότι η Άγκυρα δεν άφησε ποτέ τους Τουρκοκύπριους μόνους, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία έχει «αποκλειστεί» λόγω των κινήσεών της στην Κύπρο.

Σε ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Σελτζούκων, στο Ικόνιο της Τουρκίας , ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι “μετά το 1974, με τη ρίζα του δικού μας κράτους και την περαιτέρω αποδοχή της δημοκρατίας μας, σχηματίστηκε μια σημαντική δομή και στην Κύπρο”. “Θέλουμε τον τ/κ λαό να συνεχίσει την ύπαρξή του, τη δύναμη, το μέλλον και την επιβίωσή του με έναν απόλυτα ασφαλή τρόπο, πόσο μάλλον να διακόψει τους δεσμούς του με την Τουρκία. Πρέπει να έρθουμε πιο κοντά, πρέπει να είμαστε ακόμη πιο αλληλένδετοι. Πρέπει να πάρουμε στήριξη για την τδβκ από τα επιτεύγματα της Τουρκίας. Επειδή η Τουρκία είναι η κύρια ήπειρος. Η Τουρκία είναι 85 εκατομμύρια σήμερα, 100 εκατομμύρια αύριο”, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι “η αντανάκλαση αυτών των επιτυχιών σε ένα μικρό νησί θα είναι φυσικά σε θέση να προσφέρει ευημερία, ευτυχία και ένα ασφαλέστερο μέλλον στον τ/κ λαό. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Επειδή η Τουρκία είναι ένα πραγματικά σπουδαίο κράτος. Αυτό το μεγάλο κράτος μπορεί να έχει διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά δεν άφησε ποτέ τους Τουρκοκύπριους μόνους. Η Τουρκία έχει επίσης αποκλειστεί λόγω των κινήσεών της που έκανε στην Κύπρο. Αντιμετώπισε επίσης ορισμένες οικονομικές δυσκολίες, αλλά ευτυχώς, ήταν πάντα δίπλα στους Τ/κ. Επειδή αποδέχτηκε την Κύπρο ως εθνική υπόθεση”.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top