ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Επαναστατική μέθοδος: Το ινδικό εμβόλιο κατά του COVID - 'Χρησιμοποιεί ένα τμήμα γενετικού υλικού από τον ιό'

Επαναστατική μέθοδος: Το ινδικό εμβόλιο κατά του COVID -  'Χρησιμοποιεί ένα τμήμα γενετικού υλικού από τον ιό'

Πριν από δύο εβδομάδες η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ινδίας ενέκρινε ένα εμβόλιο τριών δόσεων με την ονομασία ZyCoV-D. Το εμβόλιο αυτό είναι προϊόν συνεργασίας της φαρμακοβιομηχανίας Zydus Cadila με το ινδικό υπουργείο Βιοτεχνολογίας και το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR).

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο με πλασμιδιακό DNA στον κόσμο κατά του κορωνοϊού. Χρησιμοποιεί ένα τμήμα γενετικού υλικού από τον ιό που δίνει οδηγίες είτε ως DNA είτε ως RNA για την παραγωγή της ειδικής πρωτεΐνης που το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται. Οι δημιουργοί του εμβολίου αναφέρουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού, ειδικά της παραλλαγής Δέλτα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το εμβόλιο χορηγείται ενδοδερμικά (μεταξύ του δέρματος και των μυών) με εξειδικευμένο εγχυτήρα χωρίς βελόνα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη και άλλων εμβολίων DNA εναντίον του κορωνοϊού ένα στην Ιαπωνία και ένα στις ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του εμβολίου έχει εξάψει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο αφού διαφαίνονται πολλές προοπτικές σε αυτή. Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» αναφέρεται ότι η μέθοδος της χρήσης DNA μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργίας μιας νέας γενιάς εμβολίων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

«Αν τα εμβόλια DNA αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά θα αποτελέσουν το μέλλον της βιομηχανίας δημιουργίας εμβολίων αφού εκτός των άλλων είναι εύκολο να δημιουργηθούν» αναφέρει ο Σαχίντ Τζαμίλ, ιολόγος στο ινδικό Πανεπιστήμιο Ashoka. Οι ειδικοί αναφέρουν ένα εμβόλιο DNA θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και τον κυτταρομεγαλοϊό που προσβάλει τα έμβρυα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ερευνητικές ομάδες προσπαθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα να αναπτύξουν εμβόλια DNA για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, των ιών της γρίπης, του HIV και του ιού Zika.

 

Πηγή: naftemporiki

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top