ΔΙΕΘΝΗ

ΒΙΝΤΕΟ: Κοστουμαρισμένοι ληστές «χτύπησαν» κοσμηματοπωλείο Bvlgari στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Κοστουμαρισμένοι ληστές «χτύπησαν» κοσμηματοπωλείο Bvlgari στο Παρίσι

Μία κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε στο Παρίσι, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του, με τους κοστουμαρισμένους «πρωταγωνιστές» να διαφεύγουν με λεία που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ομάδα ληστων κατάφερε να εισβάλει σε μεγάλο κοσμηματοπωλείο της αλυσίδας Bvlgari, στην πλατεία Βαντόμ, όπου βρίσκονται υποκαταστήματα όλων των μεγαλων αλυσίδων κοσμηματοπωλείων.

Τρεις κομψοί άνδρες, οι οποίοι -σύμφωνα με τους μάρτυρες- φορούσαν πανάκριβα κοστούμια, αλλά με αυτόματα όπλα στα χέρια, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο Bvlgari. Υπό την απειλή των όπλων, άπαντες έπεσαν στο πάτωμα με το κεφάλι προς τα κάτω και τα χέρια στο κεφάλι. Μέσα στον πανικό, ένας υπάλληλος κατάφερε να πατήσει το κουμπί του σιωπηρού συναγερμού, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το σύστημα της αστυνομίας.

Οι ληστές άρπαξαν κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 10 εκατ. ευρώ και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο διαφυγής τους. Έξω από το κατάστημα, τους περίμενε ένα αυτοκίνητο και άλλοι τέσσερις συνεργοί τους με σκουτεράκια.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τη ληστεία γύρω στις 12 το μεσημέρι. Οι τρεις κοστουμαρισμένοι με τα αυτόματα μπήκαν στο αυτοκίνητο, αλλά τα κλοπιμαία δόθηκαν στους τέσσερις συνεργούς, οι οποίοι περίμεναν στα σκουτεράκια. Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη και οι πυροβολισμοί.

Το κόλπο διαφυγής των ληστών λειτούργησε, ωστόσο υπήρξαν… απώλειες. Οι τέσσερις συνεργοί με τα σκούτερ και τα κοσμήματα κατάφεραν να διαφύγουν, καθώς οι αστυνομικοί καταδίωξαν την BMW, στην οποία είχαν επιβιβαστεί οι τρεις… κοστουμάτοι με τα αυτόματα που είχαν εισβάλει στο κατάστημα.


Στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, οι τρεις ένοπλοι εγκατέλειψαν το πολυτελές αυτοκίνητο και θέλησαν να διαφύγουν με τα πόδια.

Οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή και ο ένας δράστης τραυματίζεται στο πόδι και συλλαμβάνεται. Ο δεύτερος δράστης είχε βρει κρυψώνα σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, όπου εντοπίστηκε και του πέρασαν χειροπέδες. Ο τρίτος όμως διέφυγε και αναζητείται μαζί με τους άλλους τέσσερις και τη λεία των 10 εκατ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top