ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξιδεύεις για Ελλάδα Κυριακή ή Δευτέρα; Έχουν απεργία που αναμένεται να επηρεάσει όλες τις πτήσεις

Ταξιδεύεις για Ελλάδα Κυριακή ή Δευτέρα; Έχουν απεργία που αναμένεται να επηρεάσει όλες τις πτήσεις

Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αυτές τις δύο μέρες, καλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία των αεροπορικών εταιρειών ώστε να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγών των πτήσεών τους.

Σε σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία από την Κυριακή 31 Μαΐου έως τη Δευτέρα 1 Ιουνίου (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος), που θα επηρεάσει όλες τις πτήσεις, εσωτερικού και εξωτερικού, από και προς την Ελλάδα, προχωρά η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καταγγέλλοντας «απαξίωση της ΥΠΑ απ` όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».

Με εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας Γ. Σταθάκη, Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τη διοίκηση της ΥΠΑ η ΟΣΥΠΑ ζητά την κήρυξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς, όπως τονίζει, η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των αερομεταφορών τίθεται σε κίνδυνο ελλείψει χρηματοδότησης, λόγω υποστελέχωσης και οφειλών των δεδουλευμένων αμοιβών.

Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία από ώρα 00.01 τοπική της Κυριακής 31/5/15 έως 00.00 τοπική της Δευτέρας 1/6/15.

Όπως αναφέρεται στην σχετική εξώδικη γνωστοποίηση, κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, θα παρέχει το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετεί τις παρακάτω πτήσεις:

Α)  Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.
Β)  Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
Γ)  Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Δ)  Νοσοκομειακές πτήσεις.
Ε)  Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί  Κρατών – Πρωθυπουργοί.
Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Ζ)  Μεριμνά για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top