ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες στο Λιβάνιο με τους δύο τόνους νιτρικής αμμωνίας

Διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες στο Λιβάνιο με τους δύο τόνους νιτρικής αμμωνίας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και κεκλεισμένων των θυρών για λόγους δημοσίου συμφέροντος, παρουσιάστηκε σήμερα ο 26χρονος Λιβάνιος που συνελήφθηκε χθες από την Αστυνομία αφού στο σπίτι του εντοπίστηκαν δύο τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγεται η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του 26χρονου Λιβανέζου ο οποίος συνελήφθη χθες όταν στο σπίτι του εντοπίστηκαν δύο τόνοι νιτρικής αμμωνίας.  

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Θανάσης Παπανικολάου ζήτησε η διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί όπως είπε, θα ακουστούν θέματα που άπτονται των συμφερόντων και της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δημοσιότητάς τους πιθανό να επηρεάσει δυσμενώς την ασφάλεια του κράτους.

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Μιχάλης Λοϊζου έκανε δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας.Ο ύποπτος προσήχθη στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες της ΜΜΑΔ.

Τελικά το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του υπόπτου για οκτώ ημέρες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή του Λιβάνιου ο οποίος έχει καναδικό διαβατήριο, εντοπίστηκαν επίσης 10 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα  


Μετά τη σύλληψή του ο 26χρονος ανακρίθηκε από την Αστυνομία μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών

Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες  εξετάζει τη σχέση του με Ισλαμιστικές οργανώσεις ενώ αναπάντητο ερωτηματικό παραμένει και το πως ο αλλοδαπός προμηθεύτηκε το νιτρικό αμμώνιο το οποίο χρησιμοποιείται ως λίπασμα. Αν, όμως, χρησιμοποιηθεί μαζί με πετρέλαιο μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό εκρηκτικό. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο μίγμα είχε χρησιμοποιήσει ο ΤίμοΘι ΜακΒέι στις ΗΠΑ ανατινάσσοντας κυβερνητικό κτήριο στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ σκοτώνοντας 186 ανθρώπους. Το ίδιο εκρηκτικό χρησιμοποιούσε και ο IRA στη Βόρειο Ιρλανδία εναντίον των Βρετανικών δυνάμεων.

Η έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του 26χρονου, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι στη Λάρνακα, διεξήχθη γύρω στις οκτώ χθες το βράδυ δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείτο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης: Ποσότητα μαμούθ! Σχεδόν δυο τόνοι η νιτρική αμμωνία που εντόπισε η Αστυνομία! Τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Σε δηλώσεις προέβη ο δικηγόρος, Αναστάσιος Βαβούσκος, μετά το πέρας της ανάκρισης του εν αργία Ηγούμενου της Μονής Αββακούμ, Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top