ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021

Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες και αρχίζει την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός της Απογραφής είναι η πλήρης και ακριβής γεωγραφική κάλυψη των κατοικιών, των ιδρυμάτων και των ατόμων, Κυπρίων και ξένων υπηκόων, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις ελεγχόμενες από το Κράτος περιοχές.
 
Η συλλογή των στοιχείων θα γίνει από εκπαιδευμένους απογραφείς, οι οποίοι θα καταχωρούν τις πληροφορίες σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Οι απογραφείς θα έχουν ευδιάκριτη ενδυμασία και θα φέρουν κονκάρδα με ειδική ταυτότητα της Υπηρεσίας, η οποία θα πιστοποιεί την εξουσιοδότηση που τους έχει δοθεί για τη συλλογή των στοιχείων. Η συλλογή των στοιχείων θα μπορεί να γίνει με προσωπικές ή τηλεφωνικές συνεντεύξεις, ή ακόμη και με τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου από τους ίδιους τους απογραφόμενους.
 
Κατά τη συλλογή στοιχείων, θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19). Επιπρόσθετα, θα εφαρμοστεί υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο έχει ετοιμαστεί ειδικά από το Υπουργείο Υγείας για την Απογραφή Πληθυσμού.
 
Τονίζεται ότι η Στατιστική Υπηρεσία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την τήρηση του στατιστικού απορρήτου, όπως ορίζεται στον περί Επίσημων Στατιστικών Νόμο του 2021 (Ν. 25(Ι)/2021) και την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ΓΚΠΔ).
 
Η Στατιστική Υπηρεσία απευθύνει θερμή έκκληση προς το κοινό όπως συνεργαστεί με τους απογραφείς και όπως δώσει όλες τις πληροφορίες που θα ζητηθούν.
 
Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Κεντρικά ή με τα Επαρχιακά Γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top