ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021

Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες και αρχίζει την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός της Απογραφής είναι η πλήρης και ακριβής γεωγραφική κάλυψη των κατοικιών, των ιδρυμάτων και των ατόμων, Κυπρίων και ξένων υπηκόων, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις ελεγχόμενες από το Κράτος περιοχές.
 
Η συλλογή των στοιχείων θα γίνει από εκπαιδευμένους απογραφείς, οι οποίοι θα καταχωρούν τις πληροφορίες σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Οι απογραφείς θα έχουν ευδιάκριτη ενδυμασία και θα φέρουν κονκάρδα με ειδική ταυτότητα της Υπηρεσίας, η οποία θα πιστοποιεί την εξουσιοδότηση που τους έχει δοθεί για τη συλλογή των στοιχείων. Η συλλογή των στοιχείων θα μπορεί να γίνει με προσωπικές ή τηλεφωνικές συνεντεύξεις, ή ακόμη και με τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου από τους ίδιους τους απογραφόμενους.
 
Κατά τη συλλογή στοιχείων, θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19). Επιπρόσθετα, θα εφαρμοστεί υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο έχει ετοιμαστεί ειδικά από το Υπουργείο Υγείας για την Απογραφή Πληθυσμού.
 
Τονίζεται ότι η Στατιστική Υπηρεσία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την τήρηση του στατιστικού απορρήτου, όπως ορίζεται στον περί Επίσημων Στατιστικών Νόμο του 2021 (Ν. 25(Ι)/2021) και την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ΓΚΠΔ).
 
Η Στατιστική Υπηρεσία απευθύνει θερμή έκκληση προς το κοινό όπως συνεργαστεί με τους απογραφείς και όπως δώσει όλες τις πληροφορίες που θα ζητηθούν.
 
Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Κεντρικά ή με τα Επαρχιακά Γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο ΒαφεάδηςΜεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top