ΚΟΣΜΟΣ

Ναυτική τραγωδία στην Κίνα: Εκατοντάδες αγνοούμενοι - Δύτες άκουσαν κραυγές μέσα από το αναποδογυρισμένο σκάφος

Ναυτική τραγωδία στην Κίνα: Εκατοντάδες αγνοούμενοι - Δύτες άκουσαν κραυγές μέσα από το αναποδογυρισμένο σκάφος

Ένα επιβατικό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους τουρίστες, βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας χθες βράδυ κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, και σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχικός αριθμός των διασωθέντων (12) ανέβηκε στους 20.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μεταβαίνει στο τόπο του δυστυχήματος, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Σινχουά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται την διοίκηση πλοήγησης του ποταμού, αυτοί που διασώθηκαν από το πλοίο Eastern Star συμπεριλαμβάνουν τον καπετάνιο και τον μηχανικό του πλοίου, που είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα ενώ στροβιλιζόταν μέσα σ' έναν κυκλώνα.

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν τον καπετάνιο και επικεφαλής μηχανικό του πλοίου. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε αργά χθες το βράδυ από μια σφοδρή καταιγίδα. Μέχρι στιγμής οι διασωθέντες είναι μόνον αυτοί οι 12, ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, η πλειονότητα των επιβατών του πλοίου είναι ηλικιωμένοι Κινέζοι τουρίστες.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, με ηλικίες περίπου από 50 έως 80, που αποτελούσαν ένα γκρουπ από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης, και 47 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας People's Daily, που σημείωσε ότι το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει πάνω από 500 άτομα. Είχε ξεκινήσει από το Νανκίνγκ και πήγαινε νοτιοδυτικά, και βυθίστηκε γύρω στις 9:28 μ.μ. τοπική ώρα, στο τμήμα Ζιανλί του ποταμού.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου. Το πρακτορείο Σινχουά είπε ότι ο αριθμός των διασωθέντων έφτασε τους 20, ενώ το People's Daily είπε ότι επτά άτομα είχαν κολυμπήσει στην ακτή να ζητήσουν βοήθεια. Άλλη επίσημη πηγή, η εφημερίδα Hubei Daily, είπε ότι φαινόταν στον ποταμό η γάστρα του πλοίου, σε σημείο όπου το βάθος ήταν περίπου 15 μέτρα.

Η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες, όπου επικρατεί καταρρακτώδης βροχή, αλλά δεκάδες σκάφη συμμετέχουν μαζί με τουλάχιστον 100 ψαρόβαρκες, ενώ αναμένονται 20 δύτες στη περιοχή.

Το πλοίο ήταν ιδιοκτησίας της Chongqing Eastern Shipping Corporation, που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις στον ποταμό και λειτουργεί από το 1967, σύμφωνα με το Hubei Daily.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top