ΕΛΛΑΔΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Ξεκινά ανοσοθεραπεία - «Βροχή» συμπαράστασης στη μάχη με τον καρκίνο

Ντόρα Μπακογιάννη: Ξεκινά ανοσοθεραπεία - «Βροχή» συμπαράστασης στη μάχη με τον καρκίνο

Πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη έχει προκαλέσει η ανακοίνωσή της ότι διαγνώσθηκε με Πολλαπλό Μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου, που προσβάλλει ετησίως 500 άτομα στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση της «μεγάλης της μάχης» προέβη ανοιχτά χθες η ίδια, μέσω ανάρτησης στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώντας «υποχρέωση» για τα δημόσια πρόσωπα με «χιλιόμετρα στην πολιτική» να πουν την αλήθεια, για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Στην περίπτωση της κ. Μπακογιάννη, η ίδια φέρεται μάλιστα να ήταν πιο αποφασιστική στη δημοσιοποίηση του προβλήματός της σε σχέση με τους στενούς της συνεργάτες, αφού τους δήλωσε κατηγορηματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά της, ώστε να ενθαρρύνει και να ενισχύσει όσες και όσους αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα, στέλνοντάς τους το μήνυμα πως «δεν είναι μόνοι».


«Εντελώς τυχαία»

Για την πρώην Υπουργό της ΝΔ, η διάγνωση της ασθένειάς της έγινε «εντελώς τυχαία», όταν υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις -σχεδόν ρουτίνας- σε μετεγχειρητικό στάδιο, μετά δηλαδή από χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη για τη θεραπεία προβλήματός της στο πόδι. Κάποιοι δείκτες, ωστόσο, στις εξετάσεις αυτές εμφάνισαν τιμές που θορύβησαν τους θεράποντες ιατρούς, με αποτέλεσμα η κ. Μπακογιάννη να υποβληθεί σε νέο, πιο εξειδικευμένο κύκλο εξετάσεων, που «έδειξε» τελικά και το Πολλαπλό Μυέλωμα, «σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου».


«Ούτε μια εβδομάδα»

Μολονότι δεν έχει περάσει «ούτε μια εβδομάδα» από τη στιγμή που η κ. Μπακογιάννη πληροφορήθηκε το πρόβλημά της, η ίδια περιέγραψε ανθρώπινα στην ανάρτησή της πως «δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν», προσθέτοντας ότι «ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου».

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.
Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.
Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.
Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο.
Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο.
Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.
Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.
Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.
Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.
Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα.
Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.
Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε.
Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.
Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.
Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Από τη Δευτέρα η θεραπεία

Στην κατεύθυνση αυτή, η πρώην Υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, παράλληλα με την θεραπεία της, την οποία ξεκινά, κατά πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για ανοσοθεραπεία, η οποία θα εξελίσσεται παράλληλα με την πολιτική δράση της, καθώς στο μήνυμά της –απευθυνόμενη και ειδικά προς τους καρκινοπαθείς- ανέφερε ότι «αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα. Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα».

Η γενναία στάση της κ. Μπακογιάννη απέναντι στον καρκίνο με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος την κατέστησε χθες αποδέκτη χιλιάδων μηνυμάτων από όλη τη χώρα και «όλο το πολιτικό φάσμα», αφού την κατέκλυσαν από ευχές- δημόσια και ιδιωτικά- πάρα πολλοί φίλοι της και συνάδελφοί της, αλλά και απλοί πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Μητσοτάκης: Η Ντόρα είναι μαχήτρια

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια.❤️» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας στο τέλος του μηνύματός του, σε πιο προσωπικό τόνο, μια κόκκινη καρδιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην κ. Μπακογιάννη, αναφέροντας στα κοινωνικά δίκτυα πως «της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια».

Δεκάδες μηνύματα προς την πρώην Υπουργό έστειλαν χθες υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ μήνυμα ευαισθητοποίησης απέναντι στην έγκαιρη πρόληψη έστειλε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την εξέλιξη της υγείας της μητέρας του.



Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη


«Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τη στήριξη που μας δίνετε σήμερα. Η αγάπη σώζει. Και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’όλους. Την δίνει όλη της τη ζωή απλόχερα και τώρα που την παίρνει πίσω της είναι πολύτιμη. Έχει περάσει πολλά. Αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος. Μια κουβέντα μόνο προς όλους: να εξετάζεστε, μην διστάζετε, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Η Ντόρα Μπακογιάννη «είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση. Θα εξέλθει και από αυτή την δοκιμασία νικητής. Πολλά Περαστικά», ήταν το μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ευχήθηκε στην βουλευτή «να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η δύναμη και το ψυχικό της σθένος μάς διαβεβαιώνουν για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας. Σιδερένια!». Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι η κυρία Μπακογιάννη «με θάρρος μίλησε για τη διάγνωσή της και τη μάχη που έχει μπροστά της. Εύχομαι ολόψυχα να βγει γρήγορα νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία». «Καλή δύναμη. Και από αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια και δυνατή» ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Γενναία, που τολμάς να μιλήσεις για τα πιο δύσκολα, και δυνατή, όπως πάντα σε όλη τη ζωή, θα βγεις νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια. Η σκέψη και η αγάπη όλων μας είναι μαζί σου, Ντόρα», σχολίασε στο Instagram η Όλγα Κεφαλογιάννη.


«Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!» ανέφερε σε μήνυμά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημόσια ευχές απέστειλαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Εύχομαι από καρδιάς περαστικά στην Ντόρα Μπακογιάννη. Έχει τις ευχές και τη σκέψη μας ώστε να κερδίσει αυτή τη μάχη. Η κ.Μπακογιάννη αν και πολιτικός αντίπαλος είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και τη χρειαζόμαστε γερή και υγιή στο κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ προς την πατριώτισσά του, «Ντόρα Μπακογιάννη, σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Παρά τις τεράστιες πολιτικές διαφορές και κόντρες μας, στέκομαι δίπλα σου σε αυτή τη περιπέτεια και ως γιατρός και ως συντοπίτης!», σχολίασε στο προφίλ του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Να βγω πιο δυνατή»

Έχοντας κατακλυστεί από μηνύματα και ευχές, «ένα μεγάλο ευχαριστώ» απηύθυνε χθες η κ. Μπακογιάννη «σε όλο τον κόσμο», στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη γνωστοποίηση της ασθένειάς της, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη για τις Γερμανικές εκλογές. Η πρώην Υπουργός δήλωσε ευγνώμων και συγκινημένη για αυτό το «απίστευτο κύμα συμπαράστασης» και παρατήρησε πως με τη στάση της ήθελε να αποτελέσει παράδειγμα για το ότι «ο καρκίνος είναι μια αρρώστια, η οποία πολεμιέται σήμερα ακόμη περισσότερο από το παρελθόν».

Ευδιάθετη και αισιόδοξη, η κ. Μπακογιάννη ανταπέδωσε τις ευχές όλων, λέγοντας πως «δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε και αυτήν την μάχη». Μιλώντας, μάλιστα, σε πιο προσωπικό τόνο, «εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου» επισήμανε η ίδια, καταλήγοντας, ωστόσο ότι «ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτήν την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή».

 

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top