ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας

Παρουσίαση της νέας έκδοσης  του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας

«Η Κερύνεια στις μνήμες των εκτοπισμένων Ελλήνων κατοίκων της», της Θεοφανώς Κυπρή.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνδιοργανώνει με τον Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας εκδήλωση, κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας «Η Κερύνεια στις μνήμες των εκτοπισμένων Ελλήνων κατοίκων της», της πρώην Ανώτερης Ερευνήτριας του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Θεοφανώς Κυπρή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στις 4 Νοεμβρίου 2021, ώρα 19:30. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ποιητής, Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών.

Η έκδοση, που αποτελεί σημαντική συμβολή στη συντήρηση της ιστορικής μνήμης της κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα πόλης της Κερύνειας, περιέχει αυθεντικές μαρτυρίες πολλών Κερυνειωτών κι άλλων κατοίκων της, που προέρχονται από το Αρχείο Προφορικής Παράδοσης του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών. Αναμνήσεις πολύτιμες, βιώματα ποικίλα, εμπειρίες διάφορες, περιγραφές πλούσιες ξαναζωντανεύουν έναν κόσμο ολόκληρο, τον κόσμο της Κερύνειας, με τις καθημερινές του συνήθειες, τις παραδοσιακές του αξίες και τις αντιλήψεις του, τους κοινωνικούς του θεσμούς, τα έθιμα και τις παραδόσεις του, τους εθνικούς του αγώνες. Μέσα από τις αφηγήσεις-μνήμες που δημοσιεύονται, φωτίζονται πολλές πτυχές της κοινωνίας της Κερύνειας, που ανασυνθέτουν την εικόνα της ζωής και της δράσης των ανθρώπων της από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1974, αναδεικνύοντας συγχρόνως την τρισχιλιετή ιστορία της πόλης και την πλούσια ελληνική της παράδοση, που τόσο έχουν αλλοιώσει σήμερα οι Τούρκοι κατακτητές.

Το βιβλίο εκδόθηκε με την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και του Δήμου Κερύνειας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.

Είσοδος ελεύθερη

Τη βραδιά της εκδήλωσης, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top