ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουλτς: Τώρα υπάρχει η πραγματική ελπίδα για λύση

Σουλτς: Τώρα υπάρχει η πραγματική ελπίδα για λύση

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα για μια πραγματικά εποικοδομητική λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Έιντε, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι η εκτίμησή του αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και και για τις πιθανότητες να υπάρξει μια εποικοδομητική λύση στο ορατό μέλλον συμπυκνώνεται σε μια λέξη: «ελπίδα».

«Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό υπάρχει ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σε μια λύση. Δεν έχει ακόμη γίνει, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα στο μέλλον, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα για μια πραγματική εποικοδομητική λύση», ανέφερε.

Σημειώνοντας ότι είναι πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που υπάρχει πραγματική πιθανότητα, για λύση, πρόσθεσε ότι το «ΕΚ θα κάνει ό,τι μπορεί μέσα στο πλαίσιο των θεσμών της ΕΕ».

«Είμαστε υποστηρικτικοί και εποικοδομητικοί στην εξεύρεση λύσης», ανέφερε.

Από πλευράς του ο κ. Έιντε δήλωσε ότι αυτή η είναι η κατάλληλη στιγμή για επίλυση του Κυπριακού και αν δεν αξιοποιηθεί σωστά θα υπάρξει ξανά μεγάλη απογοήτευση.

«Αυτή είναι η στιγμή. Είτε θα χρησιμοποιήσουμε καλά αυτή τη συγκυρία, είτε θα υπάρξει ξανά μεγάλη απογοήτευση», ανέφερε.

Στέλνοντας το μήνυμα της ισχυρής ευκαιρίας και της ισχυρής ελπίδας, είπε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά και και την ίδια την ΕΕ στο πυρήνα της.

Όπως είπε, τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο κ. Ακιντζί εργάζονται αυτή τη στιγμή σκληρά για να επιλύσουν το κυπριακό πρόβλημα και αισθάνεται καθημερινά την κοινή τους δέσμευση για κάτι τέτοιο.

«Νομίζω ότι αυτό που εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε, ο ΟΗΕ και η ΕΕ, ο καθένας που ενδιαφέρεται για το κυπριακό ζήτημα είναι να τους βοηθήσουμε, να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ σημαντική διαδικασία», κατέληξε ο κ. Έιντε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top