ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίνουν μάχη τα κέντρα αναψυχής στις τουριστικές περιοχές – Στο 50% η επισκεψιμότητα

Δίνουν μάχη τα κέντρα αναψυχής στις τουριστικές περιοχές – Στο 50% η επισκεψιμότητα

 

Ύφεση παρατηρείται στην επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου προσθέτοντας πως το ποσοστό της επισκεψιμότητας σήμερα σε παγκύπριο επίπεδο κυμαίνεται στο 50%.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θρασυβούλου εκτίμησε πως λόγω των πτήσεων που υπάρχουν στους αερολιμένες Πάφου και Λάρνακας αλλά και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να παραμείνουν τα κέντρα αναψυχής σε λειτουργία για να επιτευχθεί η προσέλκυση κόσμου.

Επεσήμανε επίσης πως θέση της ΟΣΙΚΑ εξ΄ αρχής είναι ότι έπρεπε να ξεκινήσει η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, ωστόσο παρατήρησε το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή εργασιών. Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την ελπίδα όπως η τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί, σημειώνοντας πως γίνεται μια προσπάθεια από πλευράς Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής να ενημερωθούν και να είναι έτοιμοι όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου τουλάχιστον μέχρι στις 22 Νοεμβρίου για τα safe pass.

O κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής με το θέμα του εργατικού δυναμικού αναφέροντας πως θα πρέπει να εξεταστεί η εξεύρεση εργατικού δυναμικού από κάποιες άλλες όμορες χώρες της ΕΕ .

Ξεκαθάρισε πως στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει πρόθεση των επιχειρηματιών να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, προσθέτοντας ότι αυτό θα διαφανεί περί τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Προς το παρόν, ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Τουρισμού για τα Σαββατοκύριακα, κάτι που είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ ενθαρρυντικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top