ΔΙΕΘΝΗ

Η Φον ντερ Λάιεν καλεί τα ΚΜ να εγκρίνουν διευρυμένες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Η Φον ντερ Λάιεν καλεί τα ΚΜ να εγκρίνουν διευρυμένες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Να εγκρίνουν το διευρυμένο καθεστώς κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε δήλωσή της με την οποία αντιδρά στις εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας.

 
Η κ. Φον ντερ Λάιεν προανήγγειλε ακόμα πως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συντονισμό με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ, θα ταξιδέψει στις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών ώστε να διασφαλίσει πως οι πολίτες τους δεν θα πέφτουν στην παγίδα του Λευκορωσικού καθεστώτος.
 
Παράλληλα, ανέφερε, η ΕΕ θα εξετάσει κατά πόσο μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις και σε αεροπορικές εταιρίες τρίτων χωρών που συμβάλλουν στην εμπορία ανθρώπων.
 
«Η Λευκορωσία πρέπει να σταματήσει να θέτει τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο. Η εργαλειοποίηση των μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς από τη Λευκορωσία είναι απαράδεκτη» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η Πρόεδρος της Κομισιόν.
 
«Οι αρχές της Λευκορωσίας πρέπει να κατανοήσουν πως το να ασκούν πίεση κατά αυτόν τον τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της κυνικής εργαλειοποίησης των μεταναστών δεν θα τους βοηθήσει να πετύχουν στον σκοπό τους» προσθέτει.
 
«Έχω επικοινωνήσει με τον Πολωνό Πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, την Λιθουανή Πρωθυπουργό Ινγκρίντα Σιμονίτε και τον Λετονό Πρωθυπουργό Κριστιάνις Κάρινς για να εκφράσω την αλληλεγγύη της ΕΕ και να συζητήσω μαζί τους τα μέτρα που μπορεί να αναλάβει η ΕΕ για να τους στηρίξει στις προσπάθειες τους να διαχειριστούν αυτή τη κρίση» σημειώνει.
 
«Καλώ τα κράτη μέλη να εγκρίνουν επιτέλους το διευρυμένο καθεστώς κυρώσεων κατά των αρχών της Λευκορωσίας που είναι υπεύθυνες για αυτή την υβριδική επίθεση» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν.
 
«Ο αντιπρόεδρος Σχοινάς, σε συντονισμό με τον Ύπατο Εκπρόσωπο/ Αντιπρόεδρο Μπορέλ, θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες στις κύριες χώρες προέλευσης και διέλευσης για να διασφαλίσουν πως θα ενεργήσουν κατά τρόπο που να αποτρέπει τους πολίτες τους από το να πέσουν στην παγίδα που έστησαν οι αρχές της Λευκορωσίας» επισημαίνει.
 
«Η ΕΕ θα εξετάσει ειδικά πώς να επιβάλει κυρώσεις, μεταξύ άλλων μέσω προσθήκης σε μαύρη λίστα, αερογραμμών τρίτων χωρών που είναι ενεργές στην εμπορία ανθρώπων» προσθέτει.
 
«Τέλος, η Κομισιόν θα διερευνήσει με τα Ηνωμένα Έθνη και τις εξειδικευμένες του υπηρεσίες για το πώς μπορεί να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση, και για να διασφαλίσει πως οι μετανάστες θα επιστραφούν με ασφάλεια στην χώρα προέλευσής τους, με την στήριξη των εθνικών τους αρχών» καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top