Αναγκαία η δημιουργία εμπορικού δικαστηρίου λέει το ΕΒΕ Λεμεσού

Αναγκαία η δημιουργία εμπορικού δικαστηρίου λέει το ΕΒΕ Λεμεσού

Την ανάγκη δημιουργίας εμπορικών δικαστηρίων επαναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, με αφορμή συνεχή παράπονα μελών του για μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης σε εμπορικές υποθέσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΛ, «με τη χώρα μας να αξιολογείται διεθνώς πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση εμπορικών διαφορών, κατάσταση η οποία δυσχεραίνει και τη θέση μας ως επενδυτικό προορισμό, πρέπει να προχωρήσει τάχιστα, τουλάχιστον η σύσταση του εμπορικού δικαστηρίου για υποθέσεις πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ».

Σημειώνεται πως για τη δημιουργία του εν λόγω δικαστηρίου, υπάρχει από καιρό η πολιτική απόφαση, η οποία διαλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ότι θα εδρεύει και στη Λεμεσό, όπου και η πλειοψηφία των μεγάλων εταιρειών, ντόπιων και διεθνών.

«Εννοείται πως το συγκεκριμένο αντικρίζεται ως το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας στο χώρο των εμπορικών δικαστηρίων, με αναγκαία την επέκταση του όλου θεσμού και για μικρότερου μεγέθους εμπορικές υποθέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE