ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όλα όσα έγιναν με το φουσκωτό στην Κάτω Πάφο - Έφτασαν μέχρι τα 40 μίλια και... ανέμεναν οδηγίες

Όλα όσα έγιναν με το φουσκωτό στην Κάτω Πάφο - Έφτασαν μέχρι τα 40 μίλια και... ανέμεναν οδηγίες

Ακολουθώντας εντολές, οι οποίες μάλιστα ήταν εκτός κανονισμών για τη θάλασσα, τα μέλη της λιμενικής βρήκαν εν τέλει τον μπελά τους, με αποτέλεσμα 12 αστυνομικοί να βρίσκονται υπό σήμερα σε διαθεσιμότητα, κατόπιν οδηγίας που δόθηκε από τους επικεφαλής. 

Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας που οδήγησαν στη διενέργεια έρευνας, κάθε άλλο παρά δικαιολογούν, -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Themaonline-, την απόφαση ενάντια σε 12 απλούς αστυνομικούς της λιμενικής.

Το σκάφος με τους 61 μετανάστες, οδηγήθηκε στις ακτές της κάτω Πάφου, λόγω θαλασσοταραχής, καθώς τελικός προορισμός του ταξιδιού των ανθρώπων που βρίσκονταν στη βάρκα, ήταν η Ιταλία. Με το που πλησίασαν το θαλάσσιο χώρο της Πάφου, οι μετανάστες ζήτησαν άδεια απόβασης, η οποία δεν τους δόθηκε και σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόσφεραν κουβέρτες στους επιβαίνοντες στη βάρκα και κλήθηκαν να παραμείνουν εν πλώ.

Τα μέλη της λιμενικής κλήθηκαν να φρουρούν τη βάρκα, η οποία το επόμενο κιόλας βράδυ ξεκίνησε απρόσμενα για να συνεχίσει το ταξίδι της. Όταν αντιλήφθηκαν ότι η βάρκα άρχισε να κινείται, τα μέλη της λιμενικής ενημέρωσαν άμεσα και ζήτησαν οδηγίες για το χειρισμό της κατάστασης. Η εντολή προς τους αστυνομικούς, στην πρώτη ενημέρωση που δόθηκε, ήταν “αναμένατε”. Καθώς τα λεπτά περνούσαν, οι αστυνομικοί ζήτησαν και δεύτερη φορά οδηγίες, με την απάντηση να είναι η ίδια, “αναμένατε”. Λίγο αργότερα κλήθηκαν να επιβιβαστούν σε φουσκωτό, με το οποίο έφτασαν δίπλα στη βάρκα για να τους καλέσουν από τηλεβόα να επιστρέψουν.

Πράγμα που δεν έγινε, καθώς οι μετανάστες συνέχισαν κανονικά το ταξίδι για τον προορισμό τους, παρά το γεγονός ότι υπήρχε θαλασσοταραχή. Το φουσκωτό της λιμενικής έφτασε μέχρι τα 40 ναυτικά μίλια, συνοδεύοντας τη βάρκα με τους μετανάστες, αναμένοντας περαιτέρω οδηγίες. Να σημειωθεί ότι αυτού τους είδους τα πλωτά μέσα, με βάση τους κανονισμούς -και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής-, απαγορεύεται να διανύσουν μία τέτοια απόσταση.

Εντούτοις, τα μέλη της αστυνομίας ακολούθησαν κανονικά τις οδηγίες που έλαβαν, μέχρι της στιγμή που κλήθηκαν να επιστρέψουν στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, αφήνοντας τους 61 μετανάστες να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Τα 12 μέλη της λιμενικής, τα οποία ακολουθούσαν κατά γράμμα εντολές που τους δόθηκαν από τους ανωτέρους τους, βρέθηκαν να πληρώνουν τη νύφη και να βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, γιατί και πάλι κάποιοι χαμηλά ιστάμενοι έπρεπε να ριχτούν στο πλήθος για ράπισμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top