ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερα Σύνοδος: Εκφράζει την αδυναμία της Εκκλησίας να ελέγξει τα πιστοποιητικά των πιστών

Ιερα Σύνοδος: Εκφράζει την αδυναμία της Εκκλησίας να ελέγξει τα πιστοποιητικά των πιστών

Την αδυναμία των ιερών ναών να ελέγχουν αν οι προσερχόμενοι πιστοί διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας.


Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέτασε τα δεδομένα που αφορούν τα νέα μέτρα για τον έλεγχο των πιστοποιητικών των πιστών από το προσωπικό των ιερών ναών.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου σημειώνει ότι οι προβλέψεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν «από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του εμβολιασμού «δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης». «Κάθε δε αντίθετη άποψη, ακόμα και Κληρικών, δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία διοικείται και εκφράζεται επισήμως μόνο από την Ιερά Σύνοδο», προσθέτει η Ιερά Σύνοδος.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμπαρίσταται ολόθυμα στην μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής Κυβερνήσεως για την μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Υπενθυμίζει δε ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της Πολιτείας στην προσπάθεια αυτή με λόγο συναινετικό και λόγο ευθύνης. Ομοίως συμμερίζεται την μεγάλη προσπάθεια από μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συμπαρίσταται τόσο πρακτικά, όσο και ηθικά προτρέποντας όλους να εμβολιαστούν σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας, ελεύθερα και αβίαστα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, καλεί τον κλήρο και τον λαό να τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, προτρέποντας παράλληλα για τη διενέργεια του εμβολίου αλλά και των διαγνωστικών ελέγχων από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top