ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσκληση κατοίκων Μιτσερού στον Καδή – «Ελάτε να αναπνεύσετε αυτά που αναπνέουμε»

Πρόσκληση κατοίκων Μιτσερού στον Καδή – «Ελάτε να αναπνεύσετε αυτά που αναπνέουμε»

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργικού για μετακίνηση στην περιοχή τους βιομηχανίας ασφάλτου.

Την επιστολή κοινοποιεί στα ΜΜΕ η πρωτοβουλία Κοινότητες εν Δράσει, που χθες πραγματοποίησε εκδήλωση έξω από το Υπουργείο. Σε αυτήν οι κάτοικοι καλούν τον Υπουργό στην περιοχή τους για φιλοξενία "για να βιώσετε κι εσείς αυτά που οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού βιώνουν για χρόνια".

"Σας προσκαλούμε να ζήσετε κι εσείς για λίγες μέρες ανάμεσα σε μεταλλεία, λατομεία, σκυροθραυστικά, ανάμεσα σε σφαγεία, χοιροστάσια, βουστάσια και μπόλικες ανοικτές λίμνες με λύματα. Να δείτε αυτά που βλέπουμε. Να μυριστείτε αυτά που μυριζόμαστε. Να αναπνεύσετε αυτά που αναπνέουμε. Και παράλληλα να χρησιμοποιήσετε και λίγο το οδικό μας δίκτυο", αναφέρουν.

Οι κάτοικοι επικρίνουν το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν πείστηκε από τις συστάσεις των Πανεπιστημιακών που το Υπουργείο όρισε για να μελετήσουν το ζήτημα "προσπαθώντας μάλιστα να τους απαξιώσετε εκ των υστέρων".

"Σας απευθύνουμε πρόσκληση να ζήσετε για μερικές ημέρες στην περιοχή μας. Ίσως αν το βιώσετε πειστείτε για όλα αυτά που φωνάζουμε. Ίσως έτσι πειστείτε ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει άλλο φορτίο. Δεν μπορεί να σηκώσει άλλη οχληρή βιομηχανία. Δεν μπορεί να δεχτεί μια βιομηχανία ασφάλτου", αναφέρουν.

Στην επιστολή οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ακόμη και με αντισταθμιστικά μέτρα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, δεν θα πειστούν να αποδεχτούν μια ακόμη βιομηχανία στην περιοχή "επειδή ξαφνικά θα κάνετε – αν κάνετε – το αυτονόητο".

"Δεν θα εξαγοράσετε τη σιωπή μας με μέτρα που θα έπρεπε ήδη να είχατε πάρει. Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή ξαφνικά τάζετε ότι θα αρθούν παρανομίες για τις οποίες θα έπρεπε να είχατε παρέμβει προ πολλού", αναφέρουν.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top