ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Τα Κυπρεούθκια η νοημοσύνη τους εν κατώτερη από τους άλλους;» - Ξεκαθαρίζει για τα παράδοξα των νέων μέτρων  

Δρ. Καραγιάννης: «Τα Κυπρεούθκια η νοημοσύνη τους εν κατώτερη από τους άλλους;» - Ξεκαθαρίζει για τα παράδοξα των νέων μέτρων   

Για τα νέα μέτρα και τους εμβολιασμούς στα παιδιά σε ηλικίες 6 ετών και άνω μίλησε την ιστοσελίδα μας ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και τους επιδημιολόγους εστιάζοντας κυρίως στους περιορισμούς  που επιβλήθηκαν στα μικρά παιδιά αλλά και στα "παράδοξα" που φέρνουν μία σύγχυση όσο αφορά διευκρινίσεις σε συγκεκριμένα μέρη του διατάγματος.

Όλα τα παιδιά 6 - 11 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν από 29 Νοεμβρίου Safepass αλλά και να φοράνε τη μάσκα τους σε όσους χώρους χρειάζεται συμπεριλαμβανομένου και του σχολείου, κάτι το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους οργανωμένους γονείς.

"Σε άλλες χώρες τηρούν αυτά τα μέτρα για τα παιδιά και τα παιδιά συμμορφώνονται. Τα Κυπρεούθκια δηλαδή δεν μπορούν; Η νοημοσύνη τους εν κατώτερη από τους άλλους;", τόνισε ο κύριος Καραγιάννης.

Ταυτόχρονα επισήμανε τη σημασία του να κοιτάζουν στο διαδίκτυο για σωστές πληροφορίες ώστε να ενημερώνονται.

"Ό,τι και να συμβεί θα αντιδράσουν, είτε είναι για εμβόλιο είτε είναι για μάσκα. Ε τι θέλουν τελοσπάντων", είπε ο κύριος Καραγιάννης.

"Η μειονότητα βγαίνει και φωνάζει. Το 80% εν γάροι δηλαδή; Γιατί εν φκένουν εκείνοι μπροστά να τους βάλουν στη θέση τους;", συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τα παράδοξα στα νέα μέτρα ο καθηγητής μοριακής ιολογίας είπε πως πρέπει το Υπουργείο να τα ξεκαθαρίσει αφού ως επιδημιολόγοι λένε μόνο τις αδρές γραμμές και δεν έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες, αναφέροντας πως στα συγκεκριμένα μέτρα υπάρχουν αποφάσεις που δεν εισηγήθηκαν ως επιδημιολόγοι.

"Ορισμένες φορές τα σαντανώνουν με τα μέτρα, πρέπει να τα ξεκαθαρίσει το Υπουργείο", τόνισε.

Για την περίπτωση που ένας υπάλληλος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, δικαιούται να δουλεύει, όμως όταν σχολάσει απαγορεύεται να παρευρεθεί στο ίδιο υποστατικό ως πελάτης, ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι για παράδειγμα στο γραφείο, στη δουλειά του θα κάθεται και δεν θα κινείται ενώ ως πελάτης εκτός του ότι μπορεί να κινείται συνεχώς στο χώρο δεν θα φορεί ούτε τη μάσκα του.

Καταλήγοντας ο κύριος Καραγιάννης αναφέρθηκε στις απειλές που δέχεται κατά διαστήματα από εξαγριωμένους πολίτες επισημαίνοντας πως αυτή τη φορά ακόμη δεν δέχτηκε οποιαδήποτε απειλή για τα νέα μέτρα. Προετοιμασμένος δηλώνει όμως να αποταθεί στην Αστυνομία αν υπάρξει κάποιο περιστατικό.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top